Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Κλειστά κρατά η Ευρώπη τα σύνορα με Τουρκία και ΗΠΑ - Η λίστα με τις χώρες που ανοίγουν

Τρί, 30/06/2020 - 14:48

Από 14 χώρες εκτός ΕΕ και 4 κρατίδια θα επιτραπεί  από αύριο Τετάρτη (1/7) η είσοδος επισκεπτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως ανακοινώθηκε επισήμως.

Οι χώρες που πήραν το «πράσινο φως» είναι οι εξής: Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Σερβία, Γεωργία, Ουρουγουάη, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Αλγερία και Μαρόκο. Επίσης, τα κρατίδια Άγιος Μαρίνος, Ανδόρα, Μονακό και Βατικανό.

Αρχή αμοιβαιότητας με την Κίνα, ποιοι μένουν «εκτός»

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση της Κίνας, καθώς θα συμπεριληφθεί στη λίστα των ασφαλών τρίτων χωρών, μόνο εάν δεχθεί να ανοίξει κι εκείνη τα σύνορά της για όσους εισέρχονται από την Ευρώπη.

«Εκτός» μένουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία και η Τουρκία. 

Πηγή: https://www.skai.gr/

Τρί, 07/07/2020 - 19:06

Καθιστική ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το απόγευμα στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, μετανάστες Συριακής καταγωγής, ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες κράτησης στην ΒΙΑΛ.

Θεωρούν ότι η κατάσταση στο ΚΥΤ είναι αβίωτη, επισημαίνουν ότι καθυστερούν οι αποφάσεις για τις αιτήσεις ασύλου, που υπέβαλλαν και φαίνεται από τα αιτήματα τους ότι θεωρούν αυτονόητο να ρθούν στην Χίο οι συγγενείς τους που βρίσκονται στην Τουρκία!

Απ’ ότι εξήγησαν, αντιλαμβάνονται ότι άλλαξε η Κυβέρνηση στη χώρα μας και σε συνδυασμό με τις «θερμές» ελληνοτουρκικές σχέσεις, αυτό έχει δυσκολέψει αφάνταστα και τον δικό τους προγραμματισμό, που ανεξάρτητα αν πατάει στο έδαφος είναι η εργασία σε μια χώρα της Ευρώπης.