Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Το Konrad-Adenauer-Stiftung στη Χίο

Διοργανώνει την πρώτη Ακαδημία Αρχηγών Τοπικής Πολιτικής σε συνεργασία με την NΟΔΕ Χίου της Ν.Δ.
Σάβ, 02/11/2019 - 19:52

Ημερίδα για την εκπαίδευση πολιτικών στελεχών διοργανώνει στο νησί μας το Γερμανικό Ιδρυμα Αντενάουερ, σε συνεργασία με την ΝΟΔΕ Χίου της Ν.Δ.

Η Ημερίδα θα διοργανωθεί προσεχώς ενώ θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα.

Προς το παρόν διαθέσιμη είναι η παρακάτω ανακοίνωση του σχετικής πρωτοβουλίας:

"Το Konrad-Adenauer-Stiftung προσφέρει στους αφοσιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι επιθυμούν ήδη να ασχοληθούν με την τοπική πολιτική και την κοινωνία των πολιτών, την ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

 Η Ακαδημία Τοπικής Πολιτικής Ηγεσία στοχεύει να δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εμβαθύνουν την κατανόησή τους για τις περίπλοκες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρέχοντα θέματα και προκλήσεις πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο των αξιών και των θέσεων της χριστιανικής δημοκρατίας. Σκοπός της ακαδημίας είναι να διαμορφώσει ή να ενισχύσει την πολιτική της ικανότητα να συζητά με τους συμμετέχοντες στο πλαίσιο της θεωρίας και της πρακτικής.

 Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές σε όλους τους υποψηφίους από τη Χίο οι οποίοι είναι πολιτικά ή πολιτικά ενεργοί και ενδιαφέρονται έντονα για την ευρωπαϊκή πολιτική. Τα πιστοποιητικά συμμετοχής θα απονεμηθούν.

 Αιτήσεις: Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και επιστολή αιτιολόγησης έως την 1η Δεκεμβρίου 2019 (προθεσμία) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Jeroen.Kohls@kas.de . Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου"

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 11/12/2019 - 18:40

«Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει σχέδια τα οποία στη συνέχεια δεν εφάρμοσε» τόνισε αρχικά ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου όπου δόθηκε στις 11 το πρωί της Τετάρτης κοινή συνέντευξη Τύπου με τους δημάρχους Λέσβου, Στρατή Κύτελη, Μυτιλήνης και Ταξιάρχη Βέρρου, Δυτικής Λέσβου. Στη συνέχεια ο κ. Μουτζούρης εξήγησε ότι από την εμπειρία του έχει δει ότι για όποιο έργο δεν υπάρχει τοπική συναίνεση τότε δεν επιβάλλεται. «Εμείς συμπαρατασσόμεθα με τις τοπικές κοινωνίες. Κατά τ’ άλλα δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Είναι προφανές ότι οι διοικούντες βρίσκονται σε σύγχυση» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Για τις μη κινητοποιήσεις ο κ. Μουτζούρης ανέφερε:
«Ήταν το πρώτο βήμα αυτή η συνέντευξη Τύπου. Η αντίδρασή μας είναι η κλιμάκωση, δεν πήγαμε στο τελικό βήμα από την πρώτη στιγμή. Σε ό,τι αφορά τους φορείς, παρίσταντο ο κ. Μυρσινιάς και ο κ. Παπαρίσβας που έλαβαν την απόφαση να κλείσουν και στη συνέχεια το ανέτρεψαν.»

Ας σημειωθεί ότι χτες ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Χατζηκομνηνός εκπροσωπώντας τον κ. Μουτζούρη συναντήθηκε με τον υπουργό, κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος από την πλευρά του περιμένει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

«Δείξαμε την αλληλεγγύη ως λεσβιακός λαός και τώρα δυστυχώς μείναμε μόνοι μας. Ο Δήμος Μυτιλήνης φιλοξενεί 20.000 κόσμο με ό,τι συνεπάγεται αυτό στα θέματα υγείας και ασφάλειας. Θέλησα ομόφωνα και με το Δημοτικό Συμβούλιο να δείξουμε ομοψυχία. Στη συνέχεια συνταχθήκαμε με την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, μαζί με τα υπόλοιπα νησιά και αποφασίσαμε αυτά που κοινοποιήσαμε, Οι αποφάσεις μας είναι σαφέστατες και θα φτάσουν ως το τέλος, δεν θα σταματήσουμε και θα κλιμακώσουμε ως το τέλος, και μιλάω και ως πρόεδρος της ΠΕΔ», τόνισε ο κ. Στρατής Κύτελης παραθέτοντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Κύτελης ανέφερε ότι η βούληση του Δήμου Μυτιλήνης είναι να κλείσουν όλες οι δομές, αλλά και η Μόρια.

Αππό την πλευρά του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος αρχικά ευχαρίστησε τους εμπόρους, καταστηματάρχες και επαγγελματίες της Καλλονής που έκλεισαν ερμητικά την αγορά της Καλλονής και δεν υπάρχει ούτε καφές να πιουν. «Αυτό μας φορτώνει το βάρος για τις περαιτέρω ενέργειες. Δεν ήρθα να βάλω επαναστατικόμετρο εδώ, όμως» τόνισε επισημαίνοντας την ομόφωνη θέση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου για «καμιά απολύτως δομή στο νησί της Λέσβου, και όχι μόνο στον δικό μας δήμο. Ξέρετε πολύ καλά ότι τον περασμένο μήνα αποφασίσαμε να κλείσουμε την μία παράνομη προσωρινή δομή. Μετά την έλευση του υφυπουργού κ. Στεφανή, συντοπίτη μας, κάναμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο». Καταλήγοντας μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι είναι ασόβαρη αντιμετώπιση η μη συμπερίληψη της τοπικής κοινωνίας και η επιβολή νέας δομής παρά τις τοπικές αποφάσεις «και αυτό ρίχνει την μπάλα, σ εμάς, στην αυτοδιοίκηση. Πιστεύω βέβαια ότι η αυτοδιοίκηση ασκεί μεταναστευτική πολιτική, αλλά δεν είναι ούτε τυφλή ούτε κουφή και πάνω σε αυτή τη βάση πρέπει να συνεχίσουμε» τόνισε επισημαίνοντας ότι στη συνέχεια θα μεταβεί στη συγκέντρωση που διεξάγεται από τις 11 το πρωί της Τετάρτης στην Καλλονή.

Πηγή: Στο νησί