Κώστας Μαρδάς: Αυταπάτη  Κυπρίων ότι η Exxon θα … πολεμούσε  για την ΑΟΖ!

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 09/07/2020 - 06:21

«Το συμπέρασμα από τον ένα χρόνο   …άοπλου πολέμου των γεωτρήσεων στην Κύπρο, είναι ότι αν δεν έχεις εξασφαλίσει την αμυντική θωράκιση της ΑΟΖ, τότε… δεν υπάρχει », τόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος την Τετάρτη ως αναλυτής στην εκπομπή του αθηναϊκού καναλιού BLUE SKY, που παρουσιάζει ο Κώστας Χαρδαβέλας.

Αφορμή της παρέμβασής του, η συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή του γεωτρύπανου «Γιαβούζ», στις 8 Ιουλίου 2019, εντός των χωρικών υδάτων στον κόλπο της Καρπασίας, ενώ στις 3 Μαΐου 2019  είχε εισβάλει  το γεωτρύπανο «Φατίχ», υπό την ανοχή ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ισραήλ, Αιγύπτου, Ρωσίας, ΟΗΕ , ΝΑΤΟ…

Ο δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι η Τουρκία τρύπησε τα οικόπεδα 7, 8 και 6 της Γαλλικής Τotal, χωρίς ο Μακρόν να αντιδράσει, παρ΄ότι – επεσήμανε - είναι ο μόνος που υψώνει τους τόνους κατά του Ερντογάν… Σημείωσε, όμως,  πως το «Γιαβούζ» τρυπάει το  Γαλλικό θαλασσοτεμάχιο 6 , από τις 20 Απριλίου και θα το τρυπάει μέχρι τις 18 Ιουλίου,  οπότε λήγει η Ναυτική Αναγγελία ναυτικού αποκλεισμού!

 

«…Και αυτό το πάθημα των αδελφών μας Κυπρίων, ας μας γίνει μάθημα… Διότι, ξεκινώντας τις γεωτρήσεις,  αριστεροί – δεξιοί- κεντρώοι και ακροδεξιοί , είχαν την  αυταπάτη ότι οι ξένες εταιρείες θα έκαναν πόλεμο κατά της Τουρκίας, δελεασμένες από …μελλοντικά κέρδη . Έτσι, με στρατηγική  αφέλεια,  προκάλεσαν το θηρίο. Το προκάλεσαν την ώρα που όλοι το χαϊδεύουν!.. Αποτέλεσμα;  Αντί να ασχολούμαστε με την …ηλιακή ενέργεια και τα… ποδήλατα, να περιμένουμε θερμό επεισόδιο ανοιχτά της Ιεράπετρας  , ενώ ήδη οι εταιρείες ανέστειλαν τις εργασίες τους επικαλούμενες την πανδημία».

Στο ερώτημα του Κώστα Χαρδαβέλα,  αν υπάρχει προοπτική συνομιλιών Αθήνας – Άγκυρας για μια λύση, απάντησε ότι είναι εν εξελίξει μια διαμεσολαβητική παρέμβαση της Γερμανικής Προεδρίας της Ε.Ε. προκειμένου να αποτραπεί  ένα θερμό επεισόδιο… Διαμεσολάβηση εις βάρος μας…

Ο Κώστας Μαρδάς, αναφέρθηκε στο μοντέλο γκριζαρίσματος -  παγώματος ερευνών και γεωτρήσεων επί Καραμανλή το 1976 και επί Παπανδρέου το 1987, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ΗΠΑ και Γερμανοί θα προτείνουν κάποιο είδος αναστολής δικαιωμάτων εκατέρωθεν .

 

«Αυτό που σε μια δεδομένη εποχή θεωρείται προδοσία , με τα χρόνια , η επιθετική Άγκυρα μας αναγκάζει να θεωρείται… ρεαλισμός! Παράδειγμα το κυπριακό. Το 1955- 1959 οι Κύπριοι  πέθαιναν  για την Ένωση με την Ελλάδα ! Και σήμερα… παρακαλούν  να αποχωρήσει ο Αττίλας.  Ο οποίος εισέβαλε , παίρνοντας αφορμή από το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας, αλλά και με το δικαίωμα επέμβασης που  αναγνώρισε στην Τουρκία  ο Κωνσταντίνος Καραμανλής , με τις… ρεαλιστικές Συμφωνίες της Ζυρίχης του 1959- 60…».

 

 

Δείτε το βίντεο της εκπομπής.

Χρόνος : 12.30 .

rantevoy_me_tin_epikairotita_080720

Σχετικά Άρθρα