Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Κώστας Μαρδάς:  Το ευρω - παραδάκι στον Ερντογάν …

Πέμ, 12/03/2020 - 17:22

«Ενώ η Ελλάδα δέχεται – και θα δέχεται για πολύ  καιρό ακόμη – μια τζιχαντιστική,  τρομοκρατική επίθεση από τον Ερντογάν,  καθ΄όλο το μέτωπο του ελληνισμού, κατά ξηράν ,θάλασσα και αέρα , από τον Έβρο έως την Κύπρο, οι σύμμαχοι και εταίροι, άρχισαν να  πληρώνουν τον Τούρκο Πρόεδρο, πριν ακόμη ολοκληρωθεί μια νέα συμφωνία για τους μετανάστες!  Τους οποίους μετανάστες  χρησιμοποιεί για την αποσταθεροποίηση των συνόρων μας», είπε ο δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος την Τετάρτη στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Γιάννη Παπαγιάννη και της Ανδριάνας  Ζαρακέλη, στο αθηναϊκό κανάλι ΕΨΙΛΟΝ .

Και συνέχισε :

  « Ναι μεν,  πρόκειται για βομβαρδισμένους μουσουλμάνους από τη … «Χριστιανική», Δύση, όμως όταν επιτίθενται υπό την κάλυψη τουρκικών F – 16 στον ΈΒρο , με  περιπόλους  που πυροβολούν προς Έλληνες στρατιώτες στα περάσματα του ποταμού  και με  ακταιωρούς που επιχειρούν να βυθίσουν σκάφη του λιμενικού στην Κω, τότε συνιστούν απειλή και όχι πρόσφυγες».

Ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός, παρ΄ότι στην αρχή ανέχθηκε τους… «καραμπινιέρους» στον ΄Έβρο, κατάφερε τώρα να δημιουργήσει ένα συναινετικό αίσθημα εθνικής αντίστασης στην εισβολή.

Ο Κώστας Μαρδάς παρουσίασε το …παραδάκι των Βρυξελλών στον εισβολέα Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος ζητά να… πληρώσουν οι Ευρωπαίοι την επεκτατική του πολιτική :

 

«Μπορεί οι Ευρωπαίοι να έστειλαν μια ομάδα συνοριοφυλάκων της FRONTEX, που δεν θα προβάλει  άμυνα αλλά θα ασκεί καθήκοντα … διευκόλυνσης εντοπισμού παράνομων εισόδων,  όμως, ήδη στον Τούρκο Πρόεδρο , εξήγγειλαν τα παρακάτω ποσά, έναντι των  700 εκατομμυρίων που υποσχέθηκαν  στην Ελλάδα , όταν η … «Αγία …Τριάδα» των Βρυξελλών  πήγε να δει τον Έβρο.

«Συγκεκριμένα:

«Η Καγκελάριος Μέρκελ ανακοίνωσε 32 εκατομμύρια ευρώ προς την τουρκική ακτοφυλακή.

«Ο επίτροπος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας Μπορέλ ανακοίνωσε 170 εκατομμύρια ως ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιντλίμπ.

«Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μισέλ ανακοίνωσε 500 εκατομμύρια για τους εκτοπισμένους  στη Βόρεια Συρία.

«Επιπλέον, ο Τραμπ ενέκρινε 120 εκατομμύρια δολάρια μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την προετοιμαζόμενη  Ζώνη Ασφαλείας στη Συρία».

 

Και ο Χιώτης δημοσιογράφος κατέληξε:

«Αν οι Ευρωπαίοι θέλουν εμπράκτως να αποδείξουν ότι μας στηρίζουν , πρέπει να μας πουν πόσους παράνομους θα πάρει η Γαλλία,  πόσους η Ιταλία, πόσους η Γερμανία, πόσους η Αυστρία, πόσους η Ολλανδία, πόσους  η Δανία,  πόσους το Βέλγιο,  πόσους η Ουγγαρία και τα άλλα κράτη- μέλη»…

 

Ακολουθεί το βίντεο με όλο το Αποκαλυπτικό Δελτίο:

youtube.com/watch?v=K12QtKl6ll4

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 19:27

Ξεπερνάν τους 200 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο το Μάϊο. 

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, μια βάρκα με περίπου 40 με 45 πρόσφυγες - μετανάστες άνδρες γυναίκες και παιδιά (δεν έχει ακόμα γίνει η καταμέτρηση τους) έφτασε στην περιοχή Τσόνια σήμερα Σαββάτο το πρωί.

Στο σύνολο τους παραμένουν στο σημείο της αποβίβασης τους. Αφού ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid 19 θα μεταφερθούν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη απομόνωση.

Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαΐου στη Λέσβο συνολικά έφθασαν πέντε βάρκες με 173 άτομα.

Η σημερινή έκτη έλευση ανεβάζει σε πάνω από 200 τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι στο σύνολο τους διαμένουν σε καραντίνα στα Θέρμα ή και στο λιμάνι της Μυτιλήνης!