Χίος, Σάββατο 11 Ιουλίου

Κώστας Μαρδάς για Τουρκία: Άμυνα, χωρίς ανοησίες.

Τετ, 03/06/2020 - 17:23

 «Πίστη στην εθνική άμυνα, αλλά όχι ανόητους παρορμητισμούς .

Να μην πέφτουμε στην παγίδες που στήνει ο Ερντογάν μέσω ξένων λαϊκιστικών εντύπων όπως η SUN που είδε...τουρκική εισβολή και κατοχή 16 στρεμμάτων στον Έβρο .

Όχι νέες κυπριακές αυταπάτες περί East Med, που υπερκλιμακώνουν την κρίση... ενώ η Ιταλία, όπου σχεδιάζεται να καταλήξει ο αγωγός, δεν έχει υπογράψει την συμφωνία...

Ο Ερντογάν κάνει... άγονες γεωτρήσεις μαγκιάς, αφού βλέπει οτι κανείς εταίρος και σύμμαχος δεν τον εμπόδισε στις 7 γεωτρήσεις, ενώ τώρα το Γιαβούζ χτυπάει το ιταλο-γαλλικό οικόπεδο 6, αφού προηγουμένως τρύπησε το 7 και το 8 της Total...

Αν χρειασθεί, θα ξαναπάμε στρατιώτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να φέρνουμε τη σύγκρουση πιο γρήγορα...

Το πότε η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη, δεν θα το κρίνουν οι δημοσιογράφοι και οι κίτρινοι πολίτες δημοσιογράφοι του facebook, αλλά η πολιτική ηγεσία...».

Αυτές είναι οι βασικές θέσεις του Κώστα Μαρδά, τις οποίες ανέπτυξε  στο αθηναϊκό κανάλι BLUE SKY, καλεσμένος του δημοσιογράφου Γιάννη Κανελάκη.

Η πλήρης ανάλυσή του στο βίντεο που ακολουθεί. Χρόνος: 18 λεπτά μετά την αρχή.

www.youtube.com/watch?v=7zQMCAnXDtc&feature=youtu.be

 

 

Σχετικά Άρθρα

Βαληνάκης στον Μαρδά: ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ “ΑΛΗΘΕΙΑ TV”
Σάβ, 11/07/2020 - 09:57

«Όσοι προτρέπουν στη λογική του πρώτου πλήγματος κατά της Τουρκίας, ας έχουν υπόψη τους ότι θα χρειαστούν δυο- τρεις πόλεμοι – και όλοι νικηφόροι – για να αναγκασθεί η Τουρκία, μπροστά στον αήττητο χαρακτήρα μας, να αποδεχθεί τελικά τα σημερινά μας σύνορα».

Τη θέση αυτή του καθηγητή Γιάννη Βαληνάκη, αναλύει με τον καλεσμένο του υφυπουργό Εξωτερικών επί Πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, ο Κώστας Μαρδάς, στην εκπομπή του «Προσωπικά Δεδομένα», στο αθηναϊκό κανάλι BLUE SKY, που θα μεταδοθεί το Σάββατο, στις 8 μμ. με επανάληψη στις 12 τα μεσάνυχτα, στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV. 

 Η αναφορά αυτή, που προέρχεται από πανεπιστημιακό Διεθνών Σχέσεων, ο οποίος άσκησε εξωτερική πολιτική, γνωρίζοντας από κοντά τον Ερντογάν, έχει ιδιαίτερη αξία για εμάς τους ακρίτες, καθώς απαντά σε όσους… βιάζονται να πάρουν την Πόλη μέσω της ΑΟΖ, όπως χαρακτηριστικά λέει ο συμπατριώτης μας παρουσιαστής.

Ο Γιάννης Βαληνάκης, προειδοποιεί ευθέως ότι «ο Ερντογάν έχει αποφασίσει να μας παρασύρει σε πόλεμο, οδηγώντας την Ελλάδα να χτυπήσει πρώτη, ενώ η Ελλάδα έχει αποφασίσει να αντιτάξει μόνο άμυνα, πειθαναγκασμένη από την Τουρκία να κάνει συνεχώς πίσω».

Ο Καθηγητής προτείνει μια τρίτη οδό, αυτή της κατάθεσης χάρτη θαλασσίων ζωνών στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει αρμοδιότητα κοινής αλιευτικής πολιτικής. Με τον όρο προς την Άγκυρα να αποδεχθεί τις ελληνικές θέσεις ως όρο ένταξής της στην Ένωση.  Και αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.