ΚΏΣΤΑΣ ΜΑΡΔΑΣ:  Οι Οινούσσες είναι υπερ- Ελληνικές κ. Τσαβούσογλου! Νομικο- ιστορικά στοιχεία από τη βιβλιοθήκη Κοραή.

Σάβ, 18/01/2020 - 18:41

 

Επιχειρήματα που αποστομώνουν τις αυθάδεις αξιώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσγλου, ότι υπάρχουν νησίδες στο Αιγαίο που …παρανόμως κατέχει η Ελλάδα , έδωσε ο Χιώτης δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς, από το βήμα του ΣΚΆϊ, αφήνοντας υπαινιγμούς ότι οι αρμόδιοι αδρανούν σε τεκμηριωμένες απόψεις , με αποτέλεσμα να περνάει στο διεθνές κοινό η νομική προπαγάνδα της Άγκυρας.

Ιδού το κείμενό του στο facebook :

 

«Εκτός από το "δόγμα" μου ότι Αμερικάνοι, Γάλλοι και Λίβυοι, μας χρωστάνε, αφού ο ΓΑΠ το 2011 προσέφερε τη βάση της Σούδας για την καταστροφή του καθεστώτος Καντάφι ή την ...απελευθέρωση της Λιβύης με τη δολοφονία του δικτάτορα,
"δόγμα " που ανέπτυξα , καλεσμένος  την Παρασκευή στην πρωινή εκπομπή Οικονόμου- Αναστασοπούλου στον ΣΚΑΪ,
ανέφερα πως έκανα αυτό που θα έπρεπε να πράξει το υπουργείο Εξωτερικών, η Ακαδημία Αθηνών , τα Πανεπιστήμια και οι πολυπληθείς Διεθνολόγοι...
Τί;
Μα, τι άλλο, από την εξουδετέρωση των τουρκικών ισχυρισμών. Εξουδετέρωση όχι με γενικόλογες αναλύσεις, αλλά με επιστημονική έρευνα.
Απαντώντας, λοιπόν, στον ισχυρισμό του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου, ότι :
η Ελλάδα έστειλε, μετά το 2004, στρατό σε 18 νησιά που δεν είναι στη Συμφωνία της Λωζάννης ( μεταξύ των οποίων νησιών κατονομάζει και τις Οινούσσες, στην πατρίδα μου τη Χίο ) , επικαλέστηκα στοιχεία από έρευνα που πραγματοποίησα πρόσφατα στη βιβλιοθήκη Κοραή.
Πράγματι :
Μετά από διάβασμα... χιλιάδων ωρών, εντόπισα ντοκουμέντα που δείχνουν ότι ελληνικές δυνάμεις άσκησαν σαφέστα διοικητική κυριαρχία εξ υπαρχής της απελευθέρωσης της Χίου,  ήδη από τον Νοέμβριο του 1912.
Βρήκα έγγραφα που μαρτυρούν ότι στο, προαιωνίως, ελληνικό σύμπλεγμα των Οινουσσών, ( εκεί όπου σήμερα τουρκικά μαχητικά προχωρούν σε πρόβες βομβαρδισμού με τις υπερπτήσεις ) , εκεί αποβιβάστηκε με το πολεμικό μας πλοίο "Σφακτηρία¨" ο κυβερνήτης - πλοίαρχος Χατζηκυριάκος και ανήγγειλε στους ενθουσιασμένους Έλληνες (και μόνο Έλληνες ) κατοίκους την απελευθέρωση της νήσου και την ένταξή της στην ελληνική επικράτεια , "εις το όνομα του Βασιλέως Γεωργίου του Α΄", διορίζοντας από τους ντόπιους καπεταναίους :
Λιμενάρχη, Τελώνη, Σταθμάρχη Χωροφυλακής, Διοικητή πολιτοφυλακής και Κοινοτάρχη τον καπετάν Λαιμό.

Και κατέληξα στην παρέμβασή μου λέγοντας:

Να γιατί απαιτείται, όχι μόνο η δράση της Ελληνικής Ακτοφυλακής , αλλά και η αντίδραση σε όλο τον κόσμο μιας Ακτοφυλακής... Διαφώτισης , καλύπτοντας τα όποια κενά των Συνθηκών...

Άραγε, ακούει το υπουργείο Εξωτερικών;

(Η τοποθέτησή μου στο βίντεο της εκπομπής , στο χρόνο από 02.03 έως 02. 13 ) ».

http://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/simera/2020-01-17-06

 

Σχετικά Άρθρα