Χίος, Τρίτη 4 Αυγούστου

Κώστας Μουτζούρης για κλειστά Κέντρα: Η Περιφέρεια δεν έχει άποψη

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Α" μιλά για ρεαλισμό, για κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες πρέπει να τύχουν της αποδοχής τοπικής κοινωνίας και δήμων
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 25/11/2019 - 13:29
Ηχητικό απόσπασμα: 

Νίπτει τας χείρας του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, για τα νέα, υπερμεγέθη, κλειστού τύπου κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών που σχεδιάζει η Κυβέρνηση στα νησιά μας, λέγοντας σήμερα το πρωί στο Ράδιο «Αλήθεια» ότι η περιφέρεια δεν έχει άποψη γι’αυτό το θέμα. Ο δήμος, είπε, είναι κοντά στον πολίτη και θα εκφραστεί.

«Ευθύνη της Κυβέρνησης είναι η επιλογή του τόπου για τη δημιουργία του κέντρου, τον οποίο όμως πρέπει να αποδεχθεί η τοπική κοινωνία. Η χωρητικότητα είναι θέμα της κυβέρνησης δεν θα το πω εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε ωστόσο στην πάγια θέση του να κλείσουν οι υφιστάμενες δομές, λέγοντας ότι αντ’ αυτών πρέπει να γίνουν κλειστά κέντρα ή ελεγχόμενης παραμονής, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και σημείωσε ότι αν αποφασιστεί π.χ. στη Λέσβο το κέντρο να είναι χωρητικότητας 5.000 ατόμων στα νησιά της Χίου και της Σάμου πρέπει να τηρηθεί η αντίστοιχη αναλογικότητα, με βάση τον πληθυσμό και να είναι μικρότερα.

Στο ερώτημα αν το ζήτημα θα τεθεί στο περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης που θα συνεδριάσει στη Χίο, σημείωσε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας έχει καλέσει σε σύσκεψη τους επικεφαλής των παρατάξεων και αν κριθεί σκόπιμο, ο ίδιος δε διαφωνεί να γίνει μια ακόμη συζήτηση.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 06:52

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 3/9/20 συνάντηση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, Στρατηγό εν αποστρατεία, Σταύρο Κουτρή, ο οποίος επισκέφτηκε το Δήμαρχο συνοδευόμενος από το Τοπικό Συμβούλιο – Παράρτημα Χίου της Ένωσης και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο, Ταξίαρχο εν αποστρατεία, Ιωάννη Κηρύκο και τον Αντιπρόεδρο, Υποστράτηγο εν αποστρατεία, Παναγιώτη Κιμουρτζή.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα ασφαλείας που αφορούν το νησί και την πατρίδα μας, ενώ τονίστηκε η καλή διάθεση συνεργασίας για όλα τα μικρότερα και μεγαλύτερα ζητήματα.