ΛΑΣ Δ. Χίου: Ποτέ δεν συζητήσαμε για νέα δομή

Η δημοτική παράταξη τονίζει ότι η δικαστική απόφαση δρομολογεί το κλείσιμο της ΒΙΑΛ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 13/01/2021 - 10:22

Mε ανακοίνωσή του ο δημοτικός συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού αναφέρει ότι η δικαστική απόφαση για επιστροφή της ΒΙΑΛ στο Δήμο,  δρομολογεί το κλείσιμό της ως ΚΥΤ, καταγγέλλει τον υπουργό Μετανάστευσης για την επαναφορά του θέματος της δημιουργίας νέας δομής στη Χίο, λέγοντας ότι ουδέποτε το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε κάτι τέτοιο, πλην της λειτουργίας μιας και μόνο δομής με δυνατότητα φιλοξενίας έως 500 ατόμων. Παράλληλα η ΛΑΣ επαναφέρει την πρόταση να μεταφερθεί το άσυλο στα συριακά σύνορα και στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ .

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

"Εκδόθηκε η απόφαση από το Πρωτοδικείο Χίου σχετικά με την απόδοση στον Δήμο Χίου του ακινήτου της ΒΙΑΛκαι του περιβάλλοντα χώρου αυτής.

Είναι μια απόφαση την οποία είχε ψηφιστεί ομόφωνα στο προηγούμενο ΔΣ του δήμου Χίου και δίνει ένα τέλος στην αγωνία τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και όλων των κατοίκων της Χίου καθώς δρομολογείται το κλείσιμο του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Δεν παύει βέβαια να είναι ημιτελής , αφού δε γίνεται άμεσα εκτελεστή και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει αυτό!!!

Προτού στεγνώσει το μελάνι όμως, ο Υπ. Μετανάστευσης κ. Μηταράκης, σαν έτοιμος από καιρό, ξαναβάζει το θέμα της δημιουργίας νέας δομής στη Χίο, χωρίς να χάσει λεπτό, και επαναφέρει εμμονικά την πολιτική του ίδιου και της κυβέρνησης της ΝΔ, να στήσει στα νησιά δομές- φυλακές της ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά φυλακές και για τους ίδιους τους νησιώτες.

Να του θυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι το δημοτικό συμβούλιο ουδέποτε έλαβε απόφαση για δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής φιλοξενίας. Αντιθέτως, πολλές φορές και με ομοφωνία ψηφίστηκε η αποδοχή μόνο ενός χώρου υποδοχής και ταυτοποίησης, max. 500 ατόμων.

Καταγγέλλουμε τη στάση και τις προθέσεις τόσο του υπουργού όσο και της κυβέρνησης της ΝΔ για όσα προετοιμάζουν σε βάρος μας και σε βάρος των νησιών του ΒΑ Αιγαίου . Αναρωτιόμαστε αν αυτό είναι ένα είδος τιμωρίας για την αντίσταση που προβάλλαμε τόσο κατά την «εισβολή » των ΜΑΤ στο νησί μας όσο και στα επικίνδυνα κυβερνητικά σχέδια που αφορούν τα νησιά μας.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως , παρά τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού, από την οποία κινδυνεύουμε όλοι ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας, δεν πρόκειται να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα την οποιαδήποτε υπερδομή.

Αγωνιζόμαστε για το κλείσιμο όλων των κέντρων πάνω στα νησιά μας.

Απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα σύμφωνα με τα διεθνή και ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Να σταματήσουν τα εγκληματικά push backs της κυβερνησης και του υπουργείου!

Να μεταφερθεί το άσυλο στα συριακά σύνορα και στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και από εκεί στις χώρες προορισμού.

Καλούμε τους Χιώτες να μην εφησυχάζουν και να προετοιμάζονται να απαντήσουν και στην κυβέρνηση και στον υπουργό της!"

pote_den_syzitisame_gia_nea_domi

Σχετικά Άρθρα