Με... πιστοποιητικά εμβολιασμού η μετακίνηση στα νησιά

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 01/07/2021 - 19:03

Με πιστοποιητικό ότι ήδη έχουν νοσήσει, πιστοποιητικό εμβολιασμού, Rapid 48 ωρών ή PCR 72 ωρών θα μετακινούνται οι ενήλικες στα νησιά της χώρας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε, η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε πως για μετακινήσεις στα νησιά από Δευτέρα 5/7, απαιτείται για ενήλικες πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού, rapid test 48 ωρών η PCR 72 ωρών.

Ανήλικοι από 12-17 ετών, μετακινούνται με οποιουδήποτε τύπου τεστ συμπεριλαμβανομένου και του self-test.

Ελεύθερα ταξιδεύουν οι κάτω των 12 ετών και συνίσταται το να γίνει self test με την επιστροφή για όλους άνω των 12 ετών.

Εξαιρούνται από το μέτρο η Λευκάδα, η Σαλαμίνα , η Εύβοια καθώς και οι  κάτοικοι διαφορετικών νησιωτικών περιοχών που μετακινούνται καθημερινά με θαλάσσια ταξί για λόγους εργασίας ή μένουν πολύ κοντά σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με κοντινά νησιά.

Οι εν λόγω πολίτες θα μετακινούνται αφού πραγματοποιήσουν self test.

Για τις χερσαίες μετακινήσεις αξιολογούνται ακόμη τα δεδομένα και σύντομα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Ο κος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης τη μεταφορά της Μυκόνου από το «κίτρινο» επίπεδο, στο «πορτοκαλί», λόγω αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου.

Στον αντίποδα, οι ενότητες Λάρισας, Ευβοίας, Δυτικής Αττικής, κατεβαίνουν κατηγορία και από το «πορτοκαλί» πηγαίνουν στο «κίτρινο».

 

Πηγή: skai.gr

 

enimerosi_politikon_syntakton_apo_ton_kyvernitiko_ekprosopo_stelio_petsa.

Σχετικά Άρθρα