Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

Μεγάλη σημαία, μεγάλος... ΦΠΑ

Τετ, 16/10/2019 - 19:26

Αυτό τον τρόπο βρήκαν Δήμος και κάτοικοι των Οινουσσών να εκφράσουν τα συναισθήματα τους για την μόνιμη πλέον αμφισβήτιση των αυτονόητων και από την διεθνή κοινότητα, της κυριαρχίας των Κρατών και των Διεθνών Συνθηκών, όπως αυτή της Λωζάνης, με την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Μια τεράστια ελληνική σημαία, με βαμένες μπλέ και άσπρες τις πέτρες των Οινουσσών.

Μόνο που βρίσκεται από Ανατολάς και δεν έχει... νόημα.

Νόημα έχει να μπεί... δυτικά από την μεριά των Αθηνών και των Κυβερνήσεων, που στην μεγάλη σημαία των Οινουσσών απαντούν με μεγάλο ΦΠΑ 24%.

Και το πιό... κουφό;

Διατηρούν λέει μειωμένο ΦΠΑ στη Χίο, ας πούμε, λόγω των μεταναστευτικών ροών, λες και στις Οινούσσες σχεδόν μέρα παρά μέρα αποβιβάζονται... τουρίστες!

 

Σχετικά Άρθρα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ ΖΩΑΝΟ
Δευ, 30/03/2020 - 14:04
Κυριάκος Ζωάνος και Βασίλης Μυριαγκός σε λιμανάκι Αγ. Ερμιόνης

Τα πολλαπλά προβλήματα και από πλευράς λειτουργικότητας αλλά και από αντίστοιχη αισθητικής εξετάστηκαν τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 με την αυτοπρόσωπη παρουσία του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χίου, Κυριάκου Ζωάνου και συνεργατών του, στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης. Η αυτοψία σε όλους τους χώρους ήταν ουσιαστική καθώς τα προβλήματα χρονίζουν. Η διάθεση που είχε επιδείξει αρχικά ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου, Μιχάλης Μπελέγρης, για την επίλυσή τους δεν είχε συνέχεια με την τότε αποπομπή του. Ο αντικαταστάτης του, Αντώνης Κέφης, παρά τις όποιες υποσχέσεις είχε δώσει δεν τήρησε καμία.

Και τώρα καλείται ο Κυριάκος Ζωάνος, που έδειξε να έχει διάθεση και όρεξη, να προχωρήσει στην επίλυσή τους. Κατέγραψε τα προβλήματα και φέρεται να τα βάζει σε ένα πρόγραμμα. Να σημειώσουμε ότι στα συρτάρια του Λιμενικού Ταμείου υπάρχει κανονισμός λιμένος για το συγκεκριμένο λιμανάκι που είχε συνταχθεί επί προεδρίας Μπελέγρη και είχε εγκριθεί και από το υπουργείο Ναυτιλίας.