Χίος, Κυριακή 9 Αυγούστου

Μένουμε ασφαλείς, στηρίζουμε την τοπική αγορά

Το μήνυμα του Δημάρχου Χίου την επομένη του... κορωνοϊού
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 04/05/2020 - 17:57

Ο Δήμαρχος Χίου  Σταμάτης Κάρμαντζης ενόψει της χαλάρωσης των μέτρων έναντι στην πανδημία και της άρσης του ελέγχου των μετακινήσεων των πολιτών, απευθύνεται προς όλους, προκειμένου να συνεχίσουν να τηρούν αδιάλειπτα όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα για την ατομική τους πρόληψη, συμβάλλοντας συγχρόνως και στην συλλογική προσπάθεια για την προστασία όλης της κοινωνίας.

Σε σχετικό μήνυμα τονίζει: 

Με υπευθυνότητα, σύνεση, σοβαρότητα και αίσθηση καθήκοντος βγαίνουμε από το σπίτι, αλλά παραμένουμε ασφαλείς. Φροντίζουμε τον εαυτό μας και συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε και το διπλανό μας!

Στηρίζουμε την τοπική μας αγορά και τις επιχειρήσεις μας, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες των ειδικών.

Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και το συνωστισμό και δε λησμονούμε πως ο αγώνας της καθημερινότητας συνεχίζεται εντατικά.

Ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Χίου είναι σταθερά και αδιαπραγμάτευτα κοντά στους πολίτες και το πολυεπίπεδο έργο παρά τις δυσκολίες προχωράει αποφασιστικά.    

Σχετικά Άρθρα

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV o Kώστας Μαρδάς
Κυρ, 09/08/2020 - 09:05

Ο Κώστας Μαρδάς δεν χρειάζεται συστάσεις. Έφτασε στον Όλυμπο της δημοσιογραφίας, σκαρφάλωσε στις Άλπεις της συγγραφής και τώρα βρίσκεται στο Έβερεστ της ποίησης.

Όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά σε κάθε ευκαιρία βρίσκεται στο αγαπημένο του Θολοποτάμι, και παρ’ ότι συνταξιούχος πλέον της δημοσιογραφίας, είναι μονίμως καλεσμένος των κεντρικών ΜΜΕ, ως αναλυτής εθνικών και στρατηγικών θεμάτων, κυρίως όσο αφορά τα ελληνοτουρκικά, ως συγγραφέας μεταξύ άλλων, του ανεπανάληπτου εμβληματικού βιβλίου «Προ – οίμια πολέμου» με δύο εκδόσεις μέχρι σήμερα.

Ανελλιπώς λοιπόν, κάτι όπως οι… ετήσιες Σύνοδοι του ΝΑΤΟ, δίνει άπαξ του έτους μια συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, κάνοντας μια αποτίμηση των γεγονότων, κάτι που αυτή τη φορά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνο λόγω επικαιρότητας, Ελληνο – Αιγυπτιακή συμφωνία ΑΟΖ, αλλά και γιατί από πέρσι μέχρι σήμερα η Ελλάδα εκτός του… κορωνοίού άλλαξε και… Πρωθυπουργό.

Από τον Τσίπρα στον Μητσοτάκη λοιπόν και σε μια συνέντευξη «ποταμό» την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στον Γιάννη Τζούμα, στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» ξεδιπλώνει τα γεγονότα, αναλύει τις εξελίξεις, διευκρινίζει δυσνόητους όρους, φωτίζει τα πράγματα και κυρίως δε μασάει τα λόγια του .

Όσο προχωρούμε τις ΑΟΖ λέει, πρέπει να ξέρουμε ότι φέρνουμε όλο και πιο κοντά ένα «θερμό επεισόδιο».

Αν προκληθούμε θα πρέπει να απαντήσουμε, με τον τρόπο που θα απαντήσει κάθε κράτος σε εθνική αξιοπρέπεια.

Αν είμαστε έτοιμοι; Μπορεί αν δεν πηγαίναμε διακοπές, αν δεν συμπεριφερόμαστε λες και μας έχει ρίξει ο Ερντογάν… νευροπαραλυτικό αέριο, αν χθές είχαμε αυξήσει την στρατιωτική θητεία στους 18 μήνες με προοπτική τους 24, αν είχαμε εκπαιδευτεί στην παλαϊκή άμυνα, αν είχαμε καθιερώσει εθελοντική στράτευση γυναικών, αν είχαμε κουλτούρα ετοιμότητας, αν, αν.

Τα υπόλοιπα ακούστε τα αναλυτικά και τηλεοπτικά.

Αν δε, αγωνιάτε για την γνώμη του, ο Κώστας Μαρδάς, που ετοιμάζει τώρα εκτός από ένα βιβλίο για τα ελληνοτουρκικά και την νέα του, την 3η ποιητική συλλογή «Και τι είναι ωρέ ο θάνατος μπρος την ασυμμετρία», απαντά ότι είναι συγκρατημένα... απαισιόδοξος.