Μετ’ εμποδίων η επέκταση του παιδικού σταθμού στην οδό Καλουτά

Κόλλησε στο υπουργείο Πολιτισμού η νομιμοποίηση του αυθαιρετου κτιρίου
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 16/11/2021 - 14:57

Στο νομοθετικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει στις τοπικές εφορείες αρχαιοτήτων να δίνουν έγκριση για νομιμοποίηση αυθαίρετων κτιρίων, επιφάνειας μεγαλύτερης των 200 τ.μ. έχει κολλήσει η επέκταση του δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού επί της οδού Καλουτά.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας, αφού πρόκειται για τον κεντρικότερο σταθμό του νομικού προσώπου που σήμερα εξυπηρετεί 70 παιδιά και βρέφη και με την επιδιωκόμενη επέκτασή του η δυναμικότητά του θα πολλαπλασιαστεί.

Από τις αρχές του χρόνου γίνονται προσπάθειες απεμπλοκής του έργου, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ξενάκη, να αναφέρει ότι ή θα πρέπει να γίνει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ή να υπάρξει εξαίρεση στην περίπτωση του παιδικού σταθμού.

Όπως είπε, κινούνται σε πολιτικό επίπεδο -εμπλέκοντας και τον κυβερνητικό βουλευτή Χίου και υπουργό Νότη Μηταράκη- ζητώντας την παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου πολιτισμού.

Όπως διευκρίνισε ο κύριος Ξενάκης,  για να γίνει η επέκταση πρέπει προηγούμενα να νομιμοποιηθεί το υφιστάμενο κτίριο το οποίο είναι αυθαίρετο.

Αυτό για να γίνει, επειδή το κτίριο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με το κάστρο, πρέπει να δοθεί και έγκριση από αρχαιολογική υπηρεσία.

Αν αντιμετωπιστεί το παραπάνω ζήτημα εκτιμάται ότι οι υπόλοιπες διαδικασίες θα προχωρήσουν, χωρίς άλλα εμπόδια, προκειμένου να εκδοθεί οικοδομική άδεια και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, η χρηματοδότηση του οποίου θεωρείται βέβαιη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.

met_empodion_i_epektasi_toy_paidikoy_stathmoy_stin_odo_kaloyta

Σχετικά Άρθρα