Μετά τις συγκεντρώσεις ετοιμαστείτε για τα Όσκαρ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
Τετ, 29/01/2020 - 16:03

Προχθές ο κ. Χρυσοχοΐδης στον Έβρο ανακοίνωσε ότι δεν θα δημιουργηθεί ΚΑΜΜΙΑ δομή μεταναστευτικού χαρακτήρα στην περιοχή.

Πριν 4 ημέρες επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφέρει με διπλωματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει «πολύ μεγάλη ευαισθησία στα θέματα που σχετίζονται και με την παραμονή ανθρώπων μεταναστών και προσφύγων εδώ (σ.σ. στον Έβρο), όπως και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου»

https://www.iefimerida.gr/…/hrysohoidis-kamia-domi-metanast…

Αναγνωρίζονται λοιπόν ξεκάθαρα οι εθνικοί κίνδυνοι που υφίστανται οι ακριτικές περιοχές που γειτνιάζουν με την Τουρκία.

Η Παγχιακή επιτροπή αγώνα, τρία χρόνια πριν στην συγκέντρωση της πλατείας ( 15 Ιουνίου 2017 ) φώναζε:

''Δεν πας να στήσεις κέντρα και δομές για να κάνεις μεταναστευτική διαχείριση στην παραμεθόριο. Ουδέποτε έχει γίνει αυτό. Ο νομός Έβρου άλλωστε εξαιρέθηκε για εθνικούς και ιστορικούς λόγους μετά από απαίτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ γιατί δεν γίνεται το ίδιο;''

Άλλου είδους παραμεθόριος από άποψη εθνικής ασφάλειας είναι ο Έβρος σε σχέση με τα ευαίσθητα νησιά;

Η Παγχιακή είχε "ακραίες" απόψεις τότε όπως έλεγαν οι διάφοροι ιδεοληπτικοί, οι ωφελημένοι χρηματικά η πολιτικά από την κατάσταση και οι αιρετοί που δεν μπορούσαν να δουν πιο μακριά,  οι οποίες έφτασαν τελικά να αναγνωρίζονται σαν σωστές ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ σήμερα.

Πως εξηγείται η τωρινή συμπεριφορά των εκλεγμένων στα νησιά οι οποίοι στην αρχή πανηγύριζαν για τα υπερκέντρα- πόλεις των 7.000, τα πεντοχίλιαρα+ και μετά από "σκληρή" διαπραγμάτευση για ''ταβάνι 4χιλιάδων'';

Τι να σκεφτεί κάποιος για τον νησιώτη (https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/t57/1/16/1f609.png;) Υπουργό Βουλευτή μας (https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/t57/1/16/1f609.png;) που από την μία δικαιολογεί δήθεν την αντίδραση των νησιωτών στις κινητοποιήσεις και από την άλλη δίνει τα ρέστα του για να γίνουν οι δομές στα νησιά, προσφέροντας μάλιστα ως κίνητρο τις θέσεις εργασίας από το μεταναστευτικό, λες και είναι χορηγούμενος από τις ΜΚΟ.

Τα περίφημα "κλειστά" κέντρα η σύμφωνα με την πρόσφατη ορολογία "πολυλειτουργικά", όπως εξαγγέλλονται από τον υπουργό ουσιαστικά περιγράφουν την ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το έγγραφο προς τον Δήμο Αν. Σάμου για προσφορά αντισταθμιστικών μέτρων που θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση στην μικρή κοινωνία του νησιού της ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ με δράσεις όπως αυτές της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ.

Ανύπαρκτος ο σχεδιασμός αφού ούτε η ίδια η κυβέρνηση πιστεύει στα μέτρα που εξαγγέλλει. Από την μία ανακοινώνεται φύλαξη συνόρων για περιορισμό των ροών θαρρείς και ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά της και όχι πριν 7 μήνες και από την άλλη πιέζει για χωρητικότητες κέντρων πολλαπλάσιες των υφιστάμενων που είναι και το κυρίαρχο μέλημά της.

Αν ο Χρυσοχοΐδης,  ο Πέτσας και η επίσημη κυβέρνηση αναγνωρίζουν τους εθνικούς λόγους, για ποιο λόγο οι εκλεγμένοι των νησιών σηκώνουν λευκή πετσέτα ξεγελώντας και τους χιλιάδες πρόσφατα συγκεντρωμένους της πλατείας ή της παραλίας;

Εκτός αν ο σκοπός των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ήταν να εξατμιστεί η δίκαιη και συσσωρευμένη οργή που νιώθει ο κόσμος απέναντι στην ακολουθούμενη πολιτική, ώστε να προχωρήσει ακάθεκτος ο προγραμματισμένος καταστροφικός σχεδιασμός.

Κάποιοι από τους πρόσφατα εκλεγμένους συναγωνίζονται για το όσκαρ ηθοποιίας!

Σχετικά Άρθρα