Μετατόπιση παραλιακού στο αεροδρόμιο και παράκαμψη Χαλκειούς διεκδικούν 8,71 εκ.ευρώ

Κατατέθηκε πρόταση ένταξης στο ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου
Πέμ, 30/01/2020 - 12:04

Προτάσεις για ένταξη στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο δυο σημαντικών έργων για τη Χίο, που ο προϋπολογισμός τους υπερβαίνει τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, υπέβαλλε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:

  1. Μετατόπιση παραλιακής οδού Χίου – Καρφά για την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Χίου. Προϋπολογισμός 4.530.000 €. Πρόκειται για έργο προαπαιτούμενο για το έργο της επέκτασης του Αεροδρομίου Χίου το οποίο έχει δεσμευτεί να εκτελέσει η Π.Ε. Χίου.
  2. Δρόμος παράκαμψης οικισμού Χαλκειούς. Προϋπολογισμός 4.180.000 €. Πρόκειται για έργο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια και εξασφαλίζει ταχύτερη πρόσβαση από και προς τους οικισμούς της Νότιας και Νοτιοδυτικής Χίου.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η υποβολή προτάσεων για ένταξη δυο έργων κομβικής σημασίας για τη Χίο σηματοδοτεί τη βούληση μας να αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για υποδομές αναγκαίες εδώ και πολλά χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Π.Ε. Χίου που εργάστηκαν εντατικά για την ολοκλήρωση και υποβολή των προτάσεων και να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας   ότι θα συνεχίσουμε με γρήγορους και αποδοτικούς ρυθμούς».

 

Σχετικά Άρθρα