Μηταράκης: Την Κυριακή στέλνουμε μήνυμα σταθερότητας και προοπτικής

Μηνιαία Επικοινωνία – Μάιος 2024
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 04/06/2024 - 09:58

«Φίλες και φίλοι, ένας εξαιρετικά σημαντικός μήνας πέρασε, με επίκεντρο για το νησί μας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όσοι βρεθήκαμε στην Απλωταριά, αλλά και σε άλλα σημεία της επίσκεψης παρατηρήσαμε την πολύ θερμή υποδοχή των Χιωτών προς τον Πρωθυπουργό. Η παρουσία του Πρωθυπουργού, ο οποίος συνοδευόταν και από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκο Ταχιάο, έδωσε το στίγμα της επόμενης περιόδου. Η τετραετία 2023-2027 είναι η τετραετία της ολοκλήρωσης των έργων της γενιάς μας» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του, η εικόνα των νησιών μας έχει αλλάξει ριζικά από το 2019, καθώς καταφέραμε να περιορίσουμε δραστικά τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης, ελέγχοντας τα σύνορά μας και δίνοντας ανάσα στις τοπικές μας κοινωνίες. Ο δρόμος ήταν δύσκολος, αλλά πέντε χρόνια μετά, σε αντίθεση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, το μεταναστευτικό δεν αποτελεί το βασικό εκλογικό ζήτημα.

Αντίθετα βλέπουμε επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές να ολοκληρώνονται.

Ήδη εντός Ιουνίου θα δούμε να παραδίδεται το νέο κτήριο αναχωρήσεων του Αεροδρομίου και μέχρι το τέλους του έτους και το κτήριο των αφίξεων.

Τον Ιούλιο θα εγκαινιαστεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο στο νησί μας, απόδειξη της εμπιστοσύνης του ιδιωτικού τομέα, καθώς οι επενδυτές βλέπουν τον νησιωτικό ΦΠΑ να έχει παγιωθεί, το μεταναστευτικό να μην αποτελεί τροχοπέδη ανάπτυξης, τα έργα υποδομών να ολοκληρώνονται.

Επίσης, ιδιαίτερα θετικό, ότι ένα νέο πλοίο θα μπει στη γραμμή Χίος-Τσεσμέ, καθώς αυξάνονται οι αφίξεις στο νησί μας χάρη και στην συμφωνία αυτής της Κυβέρνησης με την ΕΕ για έκδοση θεωρήσεων κατά την άφιξη τούρκων πολιτών. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική πρόκληση να ενισχύσουμε την παρουσία της ελληνικής σημαίας, των Ελληνικών εταιρειών στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την γείτονα.

Σημειώνω στα θετικά αυτής της περιόδου το «κλείδωμα» των 10 διανυκτερεύσεων και φέτος για τη Χίο στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, ένα μέτρο που εφαρμόσαμε από το 2021, για την τουριστική εξυγίανση των τοπικών μας κοινωνιών που έζησαν τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού.

Επίσης, ιδιαίτερα θετικές οι εξελίξεις στο ΝΟΧ, ελπίζω να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια χρηματοδότησης των έργων. Έργο που ολοκλήρωσε επιτέλους την αδειοδοτική διαδικασία.

Σήμερα λοιπόν, και στην Χίο αλλά και σε όλες τις τοπικές κοινωνίες που επλήγησαν από το μεταναστευτικό, μιλάμε μόνο για έργα, έργα ανάπτυξης που διαμορφώνουν το «αύριο» του τόπου μας. Συζητάμε για τις πολιτικές εκείνες που δημιουργούν θέσεις εργασίας, αντιμετωπίζουν την ακρίβεια, αυξάνουν τους μισθούς και τις συντάξεις και δημιουργούν όλες τις απαραίτητες υποδομές και στρατηγικές ανάπτυξης για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ξεχωριστά.

Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν επίσης και οι επισκέψεις των αγαπητών συναδέλφων, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσιου Σταμενίτη και του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, με τους οποίους πραγματοποιήσαμε σειρά συναντήσεων με τους τοπικούς θεσμικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς.

Ολοκληρώνουμε την προεκλογική περίοδο με την επίσκεψη την Πέμπτη και την Παρασκευή του Υπουργού Δημήτρη Καιρίδη.

Συμμετέχω ενεργά στην πανελλαδική προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ, επισκεπτόμενος την Κω μαζί με τον Νίκο Ταχιάο, όπου το νησί όχι μόνο έχει επιστρέψει στην κανονικότητα μετά την μεγάλη μεταναστευτική κρίση, αλλά βιώνει τουριστική και οικονομική άνθιση.

Φίλες και Φίλοι, την Κυριακή, στις 9 Ιουνίου ισχυροποιούμε τη φωνή μας στην Ευρώπη. Ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για μία Ελλάδα και μία Ευρώπη σταθερή, με σχέδιο, όραμα και αποφασιστικότητα απέναντι στον λαϊκισμό, απέναντι σε κάθε μορφή πρόκλησης, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο κόμμα που διασφαλίζει ένα υγιές μέλλον για τις νέες και τους νέους του τόπου.

Με θερμούς χαιρετισμούς,, Νότης Μηταράκης.

mitarakis_tin_kyriaki_stelnoyme_minyma_statherotitas_kai_prooptikis

Σχετικά Άρθρα