Χίος, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

Μυτιλήνη: Ναυάγιο σκάφους με μετανάστες, έξι νεκροί

Τρί, 11/06/2019 - 09:12

Πολύνεκρο ναυάγιο σημειώθηκε σήμερα περίπου στις 7.00 το πρωί στη Λέσβο, όταν σκάφος που μετέφερε μετανάστες βούλιαξε ΒΔ του λιμανιού της Μυτιλήνης, 2,5 μίλια ανοικτά των Παμφύλων λίγο έξω από την πόλη.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι έξι νεκροί (τέσσερις γυναίκες, ένας άνδρας και ένα ανήλικο κορίτσι), ενώ πριν από λίγο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένα ακόμη ανήλικο κορίτσι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν διασωθεί 57 άνθρωποι οι οποίοι μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από σκάφη του Λιμενικού και της Frontex, αλλά και ελικόπτερο τύπου super puma που επιχειρούν στην περιοχή.

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Μεταξύ άλλων ζητούν προσλήψεις
Παρ, 15/11/2019 - 18:57

Τα δικαστήρια... τυπώνουν λεφτά.

Λεφτά υπέρ του Κράτους αφού η απονομή Δικαιοσύνης κοστίζει στους διαδίκους.

Μια φυσιολογική χώρα θα ενδιαφέρονταν για γρήγορη απονομή Δικαιοσύνης και για λόγους ουσίας αλλά και γιατί αυτό αποδίδει άμεσα χρήματα.

Βέβαια για την απονομή Δικαιοσύνης χρειάζονται απαραίτητα τρία πράγματα, Δικαστές, δικαστικοί υπάλληλοι και Δικαστικές αίθουσες.

Όσα χρόνια και είναι αρκετά που δημοσιογραφούμε, η Δικαιοσύνη τουλάχιστον στο νησί μας αποδίδεται μέσα σε ένα ερείπιο, όπου κινδυνεύει ακόμα και η σωματική ακεραιότητα των διαδίκων, οι Δικαστές έρχονται με το σταγονόμετρο, οι δε δικαστικοί υπάλληλοι με το ίδιο όργανο μέρτησης αλλά... σπασμένο.

Συνεπώς με δεδομένο ότι όλα αυτά θεωρούνται στη χώρα μας... φυσιολογικά, συνεχίστε την ανάγνωση στην ανακοίνωση των δικαστικών υπαλλήλων Χίου, που ακολουθεί: 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου, υλοποιώντας την από 12 Νοεμβρίου 2019 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, αποφάσισε την προκήρυξη δίωρων διακοπών των εργασιών της Γραμματείας των Δικαστικών Υπηρεσιών της Χίου ( Ειρηνοδικείου, Εισαγγελίας και Πρωτοδικείου) από την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 έως και την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στο προαύλιο του Πρωτοδικείου Χίου, από ώρα 10.00 έως 12.00 , με κύρια αιτήματα:

  1. Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλων  των Δικαστικών Υπηρεσιών, που προέκυψαν κυρίως   εξαιτίας  του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού  το οποίο επέβαλε την σε καθημερινή βάση απασχόληση των υπαλλήλων της Εισαγγελίας, λόγω αυξημένου αριθμού ασυνόδευτων ανηλίκων ,   του Ποινικού Τμήματος του Πρωτοδικείου  και του Γραφείου της Ανάκρισης με αυτό.  Επίσης, λόγω  συνταξιοδότησης  αρκετών υπαλλήλων, οι εναπομείναντες  συνάδελφοί μας έχουν επιφορτιστεί με πρόσθετο βάρος, που αφορά σε  υποθέσεις  της Μεταβατικής ΄Εδρας του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, Μονομελούς και Τριμελούς, που συνεδριάζει πέντε φορές το χρόνο, καθώς και με  καθήκοντα που εκτελούσαν παλαιότερα οι Δικαστικοί Επιμελητές, καθώς πλέον δεν υπηρετεί Δικαστικός Επιμελητής σε καμία Δικαστική Υπηρεσία του Νομού μας. Επιπλέον, το Ειρηνοδικείο Χίου καλύπτει τις αυξημένες εξ αρμοδιότητος ανάγκες της Υπηρεσίας και τις αρμοδιότητες του Πταισματοδικείου με ελάχιστο προσωπικό . 
  2. Την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μας. Το υπό ανέγερση Δικαστικό Μέγαρο του νομού μας, παραμένει  επί πολλά χρόνια «καρα -γιαπί»,  ζητούμε δε  την αποπεράτωσή του, καθώς  οι  Δικαστικές Υπηρεσίες :

Α).  Στεγάζονται στην πλειοψηφία τους σε ενοικιαζόμενα κτίρια, τα οποία  βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη, επιβαρύνοντας την ελληνική οικονομία,

Β) . Τα κτίρια που χρησιμοποιούνται δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη από το νόμο πρόσβαση σε αυτά ατόμων με κινητικά προβλήματα,  χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τη μεταφορά των δικογραφιών, την διακίνηση  εγγράφων από την μία Υπηρεσία στην άλλη κλπ.  

Γ). Το Ποινικό Τμήμα του Πρωτοδικείου στεγάζεται σε κτίριο του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο βρίσκεται σε κτιριακή κατάσταση που δεν συνάδει σε Δικαστική Υπηρεσία, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά, με εμφανή τα σημάδια της χρόνιας εγκατάλειψης με κουφώματα επικίνδυνα για τους διερχόμενους επί της Λεωφόρου Αιγαίου, όπως προκύπτει από την μες αριθμό   4 /2017  έκθεση επικινδύνου κτίσματος της  Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ακεραιότητα των εργαζομένων –υπαλλήλων , των δικηγόρων και των πολιτών που προσέρχονται σε αυτό  και ζητούμε την άμεση επισκευή του .

Για τα πιο πάω θέματα, έχουν σταλεί έγγραφα από όλες τις Υπηρεσίες μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης .

 

  1. Την πλήρη μηχανοργάνωση- μηχανογράφηση των υπηρεσιών ,  η οποία θα συντελέσει δραστικά στην  αποφυγή ταλαιπωρίας των δικηγόρων και των πολιτών , εξοικονομώντας  τους παράλληλα χρόνο .
  2. Την τήρηση ωραρίου έδρας – εξυπηρέτησης κοινού. Οι δικαστικοί υπάλληλοι, υπακούοντας σε απόφαση της Ομοσπονδίας μας,  επιβάλλεται να τηρούν το ωράριο έδρας, που με τόσους αγώνες κατακτήθηκε, η δε εξυπηρέτηση του κοινού δεν θα πρέπει να  καλύπτει όλο το ωράριο, καθόσον χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι γραμματειακές εργασίες ( καθαρογραφή πρακτικών, έλεγχος για έκδοση πιστοποιητικών  , μετάβαση στο ταχυδρομείο για την παράδοση-παραλαβή της αλληλογραφίας και του όγκου των δικογραφιών του Εφετείου, λόγω ανυπαρξίας Δικαστικού Επιμελητή στις Δικαστικές Υπηρεσίες της Χίου). 
  3.   Την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών , καθώς  βιώνουμε τις ίδιες δυσμενείς συνθήκες με τους δικαστικούς λειτουργούς και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού..

 

   Καταλήγοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι βιώνουμε κι εμείς την αντιλαϊκή πολιτική  όλων των κυβερνήσεων  και των  αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν με αφορμή την κρίση  και παραμένουν. Η απαράδεκτη κατάσταση με τις ελλείψεις προσωπικού, η εντατικοποίηση της δουλειάς μας, οι αντίξοες συνθήκες εργασίας, οι πετσοκομμένοι μισθοί, είναι η καθημερινότητά μας. Γι’ αυτό ,

 

 

 

 

                                     ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  1. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των Δικαστικών Υπηρεσιών του Νομού μας.
  2. Αποπεράτωση δικαστικού μεγάρου – Καλύτερες συνθήκες εργασίας.
  3. Άμεσο εξοπλισμό των υπηρεσιών με σύγχρονο σύστημα μηχανοργάνωσης .
  4. Την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών και την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

     Καλούμε  τον Υπουργό  Δικαιοσύνης να λάβει άμεσα αποφάσεις , για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας , που  θα βοηθήσουν στην εύρυθμη  λειτουργία των Υπηρεσιών μας και την ανακούφιση των συναδέλφων μας , από τον τεράστιο όγκο της δικαστηριακής ύλης .  

    Καλούμε τους εργαζόμενους και τους φορείς του νησιού να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα μας .      

       Το εξουσιοδοτημένο από την Γ. Συνέλευση Διοικητικό Συμβούλιο, επιφυλάσσεται  ανάλογα με τις εξελίξεις, να αποφασίσει για περαιτέρω δράσεις .

                       Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                     Ακολουθούν υπογραφές

Μαριάννα Σπάρταλη                                            Πολυξένη Παμπουρτζή