Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Να μην την πληρώσουν οι συνταξιούχοι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ _ ΕΦΚΑ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Παρ, 03/07/2020 - 19:51
ΠΑΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Συνάδελφοι /σσες συνταξιούχοι

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ  ΞΑΝΑ!

Ενόψει της νέας οικονομικής κρίσης ,εξυφαίνονται σενάρια νέων οικονομικών ,αντιασφαλιστικών και αντισυνταξιουχικών επιδιώξεων.»Ισοκατανομή των βαρών « ,να βάλουμε όλοι «πλάτη».Οι μόνοι που βάζουν μια ζωή πλάτη  είναι οι συνταξιούχοι και τα λαϊκά , εργατικά στρώματα .Πληρώσαμε με τα δομημένα ομόλογα,το PSI  και την αφαίμαξη των αποθεματικών.Τα μέτρα για την πανδημία δημιουργούν έλειμμα στον ΕΦΚΑ από τις εισφοροαπαλλαγές και ήδη μελετούν παρεμβάσεις για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα.

Μείναμε κλεισμένοι στα σπίτια μας αλλά δεν σιωπήσαμε,ενημερώσαμε με ανακοινώσεις τα μέλη,μέσω των mail.Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα που επιβεβαιώνουν το δίκιο μας.Οι συνταξιούχοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ,που σημαίνει ότι κουβαλάμε προβλήματα υγείας,που έμειναν στην καλύτερη περίπτωση στάσιμα εάν δεν χειροτέρεψαν,διότι είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης,της υποστελέχωσης,του κλεισίματος δομών υγείας από όλες τις κυβερνήσεις.Εξαιτίας αυτών  δημιουργήθηκαν ελλείψεις ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού και των εναπομείναντων νοσοκομείων,υποβαθμίστηκε περαιτέρω η Π.Φ.Υ ,επίσης ιδιωτικοποιήθηκαν μονάδες υγείας ,καθιστώντας την  εμπόρευμα.

Είδαμε στις ανεπτυγμένες χώρες τα περίφημα μέχρι πριν τον κορωνοϊό ,ιδιωτικά συστήματα υγείας πώς κατέρευσαν,στέλνοντας φτωχούς κατά κύριο λόγο ανθρώπους στα αζήτητα ,σε ομαδικούς τάφους,καθώς μαζί τους πέθαναν και χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές.

Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να περάσει σε νέες περικοπές ,σε ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις μας,που στη μεγάλη πλειοψηφία έχουν γίνει προνοιακά επιδόματα,για να κερδοσκοπούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Απαιτούμε:

_Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα –κουρεμένα αποθεματικά των ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους ,να καλυφθούν από το κράτος όλα τα ελείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία ,που προκύπτουν από τα προβλήματα της πανδημίας.

_Πλήρης αποκατάσταση όλων των περικοπών ,νομοθετική ρύθμιση της 13ης  και 14ης σύνταξης΄

_Αυξήσεις  στους μισθούς και στις συντάξεις στη βάση των σύγχρονων αναγκών.Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ.

 

_Να αποδοθούν άμεσα ,χωρίς προαπαιτούμενα ,δίκες και αγωγές όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες και επικουρικές συντάξεις,σε όλους τους συνταξιούχους.Να δοθεί άμεσα εφάπαξ ένα ποσό,σε όσους οι συντάξεις τους χρονίζουν.

_Αμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων των μερισμάτων ,σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους.

_Αμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προυπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας.

_Την επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν.Πλήρη λειτουργία και όχι κλείσιμο του κέντρου υγείας  Χίου ,πρώην ΙΚΑ.

_Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

_Μείωση των ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες ,στα 55 για τις γυναίκες,με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

 

Το Δ.Σ

ΧΙΟΣ 3/3/20

Σάβ, 08/08/2020 - 10:32

 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στον τοπικό  τύπο, προτάσεις του δημάρχου , κυρίως προς την παράταξη  «Πρωτοβουλία για τη Χίο» του κ. Βουρνού, για μελλοντική συνεργασία και ανταπαντήσεις εκ μέρους του, που επιζητούν θεσμικούς διεξόδους , για μια επικειμένη συνεργασία.

Το πολιτικό τοπίο δεν μας ξενίζει, άλλωστε οι πολιτικές  «εξαγορές και συγχωνεύσεις» , είναι κάτι συνηθισμένο στις παρατάξεις του αστικού τόξου , πολύ δε περισσότερο όταν είναι του ίδιου πολιτικού χώρου, το είδαμε και με το «καλημέρα» της νέας δημοτικής περιόδου στη συγκρότηση των προεδρείων των νομικών προσώπων.

Από την άλλη , υπάρχει κοινή μήτρα που φέρνει κοντά τις δυο παρατάξεις του δημάρχου και του κ. Βουρνού. Η συμφωνία τους για ένα μοντέλο Τοπικής διοίκησης , ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, στο ίδιο μήκος κύματος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, νεροκουβαλητή της πολιτικής της, αλλεργικό στους λαϊκούς αγώνες, γι αυτό και μαζί καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη του νόμου εκτρώματος για τις διαδηλώσεις. 

«Περί όνου σκιάς» λοιπόν τσακώνονται, αφού συμφωνούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και αμφότεροι έχουν σαφή δείγματα πλέον στις θητείες τους.

Να λοιπόν γιατί λέγαμε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ψήφος που και μετά τις εκλογές , παραμένει σταθερή στο πλευρό του λαού, ψήφος λαϊκής αντιπολίτευσης, που δεν αλλοτριώνεται , δεν «πωλείται».

ΧΙΟΣ 8/8/2020