Νεκρός Έλληνας ναυτικός σε πλοίο που δέχτηκε επίθεση πειρατών στη Νιγηρία

Έχουν απαχθεί 3 μέλη του πληρώματος. Συναγερμός στο ΥΕΝ
Τετ, 04/02/2015 - 22:30

Νιγηρία
Ο Έλληνας υποπλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου «Κάλαμος» έπεσε νεκρός από τα πυρά πειρατών που επιτέθηκαν στο ελληνόκτητο πλοίο, το οποίο έπλεε στα ανοιχτά της Νιγηρίας. Οι πειρατές απήγαγαν τρία μέλη του πληρώματος,  δύο Έλληνες ανθυποπλοιάρχους και έναν Πακιστανό, και εξαφανίστηκαν. 

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, το πλοίο - με σημαία Μάλτας - έχει συνολικά 23 μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων 10 Έλληνες. Ήταν άδειο και είχε αποπλεύσει από την Κίνα. 

Οι πειρατές επιτέθηκαν οπλισμένοι ενώ το πλοίο έπλεε μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν. Δεν υπήρξε τραυματισμός άλλου μέλους του πληρώματος. Το «Κάλαμος» παραμένει αγκυροβολημένο έξω από τις ακτές της Νιγηρίας.


Συναγερμός στο υπουργείο Ναυτιλίας 
Για την υπόθεση έχει σημάνει συναγερμός στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας. Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας μίλησε για βαρύ πλήγμα στο ναυτικό κόσμο και διαβεβαίωσε ότι έχουν αναληφθεί όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη διερεύνηση του περιστατικού. Τόνισε δε ότι η περαιτέρω διαχείριση απαιτεί ιδιαίτερα προσεχτικούς χειρισμούς για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των απαχθέντων.

Για το θέμα ενημερώθηκε και το υπουργείο Εξωτερικών. Οι προξενικές αρχές είναι σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες τοπικές για τη μεταφορά της σορού του άτυχου  ναυτικού. Οι υπόλοιποι Έλληνες θα ερωτηθούν για την περίπτωση που θέλουν να εγκαταλείψουν το πλοίο ώστε να υπάρξει μέριμνα για την επιστροφή τους στην Ελλάδα. 

Newsroom ΔΟΛ

 

Σχετικά Άρθρα