Χίος, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

ΝΟΔΕ Χίου: Οι ευρωπαϊκές αξίες ως απάντηση στον λαϊκισμό

Εκδήλωση την 1η Δεκεμβρίου στο Ομήρειο, εν' όψει ευρωεκλογών
Τρί, 20/11/2018 - 16:10
Πρόδρομος Μανωλάκης

H  ΝΟ.Δ.Ε Χίου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα KONRAD-ADENAUER-STIFTUNG διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο : “Οι ευρωπαϊκές αξίες ως απάντηση στον λαϊκισμό”, την 1η Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Σωτήρης Ντάλης, επικ . Καθηγητής διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκής ενοποίησης στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο κ. Jeroen Kohls, Project Manager-Research Associate του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung και η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κα. Ελισσάβετ Βοζενμπεργκ-Βρυωνίδη.

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου, Πρόδρομος Μανωλάκης σημειώνει:

 «Βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο που το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης απασχολεί ολοένα και περισσότερο τα Κράτη-Μέλη. Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ευρωπαϊκή ήπειρο από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, τις επιθετικές πολιτικές Η.Π.Α και Ρωσίας έχουν σαν αποτέλεσμα την άνοδο του Ευρωσκεπτικισμού και τις ακραίες ρητορικές και πολιτικές καθιστώντας ολοένα και εντονότερη την ανάγκη η Ευρώπη των 28 να περάσει στην επόμενη φάση της. Εξαιτίας όλων αυτών οι Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η σπουδαιότητα της συμμετοχής όλων μας. Όλοι μαζί θα πρέπει να επιλέξουμε την Ευρώπη που θέλουμε.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αδιαμφισβήτητα ο πολιτικός φορέας ο οποίος πρεσβεύει τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη και τις Ευρωπαϊκές αξίες. Θεωρούμε ότι το μέλλον όλων των Ευρωπαϊκών Κρατών και της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μια ισχυρή και εύρωστη Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ομοσπονδιακή Ευρώπη, κάτι που συνεχώς μνημονεύει σε όλες τους τόνους ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ενδιαφέρουσες απόψεις και αναλύσεις αναφορικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την επίδραση της κεντροδεξιάς πολιτικής σκέψης στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την αναζήτηση μιας νέας Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Η παρουσία των εκλεκτών ομιλητών αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την πολύπλευρη και διεξοδική ανάλυση όλων των τρεχόντων ζητημάτων που απασχολούν του Χιώτες ως Ευρωπαίους πολίτες και κατοίκους των ανατολικών συνόρων της Ενωμένης Ευρώπης.»

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 18/09/2019 - 16:15

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα δουν οι δικαιούχοι των συντάξεων χηρείας την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Εργασίας.

Το ποσοστό θα ανέλθει στο 70%, έναντι 50% που ισχύει σήμερα για 65.850 δικαιούχους.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν ήταν εύκολο έργο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι κληροδότησε στην Νέα Δημοκρατία ένα «παντελώς απροετοίμαστο» σύστημα.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στην προσπάθεια καταπολέμησης της υποδηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων ώστε να τονωθεί η πλήρης και δηλωμένη εργασία. Ένα μέτρο είναι το αυξημένο υπερωριακό κόστος στη μερική απασχόληση και συνάμα η μείωση των εργοδοτικών εισφορών από 1η Ιουλίου 2020, για όσους βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

«Έχουμε κηρύξει τον πόλεμο στην υποδηλωμένη εργασία. Θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό δραστικά. Όχι μόνο με συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους, οι οποίοι γίνονται από τους επιθεωρητές εργασίας […] αλλά και μέσα από ένα πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων για να ενθαρρύνουμε την πλήρη απασχόληση», τόνισε.

Με τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται η αγορά εργασίας θα επανέλθει σε μία κανονικότητα όπου η πλήρης απασχόληση «θα είναι πλέον κυρίαρχη», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Πηγή: http://www.skai.gr