Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: "Τιμώρησαν δημοσίους υπαλλήλους που δεν συμμετείχαν στην αξιολόγηση"

Πέμ, 13/12/2018 - 15:05

Τιμωρητική θεωρεί το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ ότι ήταν η "αξιολόγηση" που έκαναν διευθυντές, διοικητές και τμηματάρχες στο Νοσοκομείο Χίου και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συναδέφους τους που δεν συμμετείχαν στη διαδικασία.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χίου καταγγέλλει τους πρόθυμους αξιολογητές της δημόσιας διοίκησης, είτε του Νοσοκομείου Χίου, είτε των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και σε άλλους χώρους, που τιμώρησαν επί της ουσίας τους συναδέλφους που δε μετείχαν στην αξιολογική διαδικασία, βάζοντας τους βαθμούς οριακούς, αποδεικνύοντας πόσο δίκιο είχαμε όταν λέγαμε ότι αυτή η αξιολόγηση είναι τιμωρητική, ελεγκτική, εκδικητική για ορισμένους κυβερνητικούς και μη παρατρεχάμενους σε θέσεις ευθύνης και το μόνο που προάγει είναι η σιγή νεκροταφείου και το σκύψιμο του κεφαλιού.

Η αξιολόγηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΈΛ δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από την αξιολόγηση των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού το ζητούμενο δεν είναι καλύτερος δημόσιος τομέας, αλλά υποταγμένος και ελέγξιμος δημόσιος υπάλληλος, πρόθυμος να περνά την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, απαράδεκτη επιεικώς δουλειά, που ανέλαβε να τη φέρει σε πέρας η σημερινή κυβέρνηση με το επιτελείο της και τους καρεκλοθήρες στη δημόσια διοίκηση οποιασδήποτε συστημικής ή εργοδοτικής κατεύθυνσης.

   Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία σε όλους τους χώρους του δημοσίου να μπουν μπροστά και να προστατέψουν τους συναδέλφους. Να καταγγείλουν επώνυμα τις αυθαιρεσίες διοικητών, διευθυντών, τμηματαρχών κλπ που προχώρησαν τις αξιολογήσεις και μάλιστα τις χρησιμοποιούν ως όπλο για να εξυπηρετήσουν τα μικροσυμφέροντα τους και αυτές τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν , γίνονται δούρειος ίππος των κυβερνώντων για να ιδιωτικοποιήσουν τις δημόσιες υπηρεσίες και είναι ενάντια στους συναδέλφους που έδωσαν και δίνουν την μάχη απέναντι σε αυτούς που τσαλαπατούν την αξιοπρέπεια μας.

Να εξετάσουν μέσα από συλλογικές και μαζικές διαδικασίες το ενδεχόμενο της διαγραφής από τα σωματεία τους, στελεχών που προέβησαν στην αξιολόγηση και τώρα βγάζουν στη «σέντρα» συναδέλφους .

Να ενημερώσουν τις ομοσπονδίες τους για όλη αυτή την κατάσταση και να βάλουν τον καθένα μπροστά στις ευθύνες του, απαιτώντας στήριξη εδώ και τώρα.

Να φύγουν ΤΩΡΑ από τα ΔΣ σωματείων συνδικαλιστές που αξιολόγησαν, με αντίστοιχες προτάσεις μομφής.

Καλούμε τους συναδέλφους σε όλο το δημόσιο τομέα του νησιού να μη φοβηθούν. Να απαντήσουν με σθένος σε αυτές τις ουσιαστικά διώξεις , που γίνονται παρά την άρνησή τους να μετέχουν στην αξιολόγηση, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα καλούμε τους συναδέλφους:

  1. Να δηλώσουν εγγράφως κατά την παραλαβή της αξιολόγησης ότι «Δεν αποδέχομαι τα αναφερόμενα στην αξιολόγηση αυτή, που έγινε χωρίς την συμμετοχή μου και ενώ απείχα σύμφωνα με την προκηρυγμένη νόμιμα, απεργία-αποχή των συνδικαλιστικών μου οργάνων. Συνεχίζω να έχω την ίδια γνώμη και επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε διαδικασίας ένστασης και ένδικου μέσου για την προστασία των δικαιωμάτων μου».
  2. Να αποστείλουν - εάν θέλουν - αντίγραφο της Έκθεσής τους στο Σύλλογό τους, προκειμένου να συγκεντρωθεί μια συνολική εικόνα, και μέσα από την καταγραφή και την κατηγοριοποίηση να δοθούν ολοκληρωμένες οδηγίες στις κινήσεις, που πρέπει να ακολουθήσουν. Εάν ο σύλλογος αρνηθεί να τους στηρίξει να φτιάξουν επιτροπή αγώνα , γιατί οι ριψάσπιδες όπου υπάρχουν πρέπει να καταλάβουν ότι ούτε η κυβερνητική πολιτική θα περάσει ούτε οι νεροκουβαλητές της μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
  3. Να γνωρίζουν ότι «ο αξιολογούμενος υπάλληλος έχει δικαίωμα να ασκήσει ένσταση ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης, αν ο μέσος όρος βαθμολογίας της Έκθεσης Αξιολόγησης είναι μικρότερος του εβδομήντα πέντε (75)» και ότι «Οι ενστάσεις ασκούνται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία επτά (7) εργάσιμων ημερών από τη γνωστοποίηση της έκθεσης στον υπάλληλο. Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην οικεία Διεύθυνση Διοικητικού η οποία τις διαβιβάζει στην αρμόδια Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.».
  4. Να γνωρίζουν ότι ο αξιολογούμενος υπάλληλος έχει δικαίωμα να ασκήσει διοικητική προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια μέσα σε (60) εξήντα ημέρες, ζητώντας παράλληλα στήριξη από το σωματείο και την ομοσπονδία του.

Η αντίθεση των συναδέλφων στον ν. 4369/2016, που στηρίχτηκε και προωθήθηκε «με νύχια και με δόντια» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από διοικητικά στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων που κόπτονταν για τις θέσεις τους, από διάφορους μηχανισμούς τους στο κράτος εκφράστηκε με τεράστια ποσοστά. Η ίδια η ψήφιση της τροπολογίας Γεροβασίλη δείχνει ότι ο μόνος τρόπος να την κάμψει ήταν αυτή η εκβιαστική, τιμωρητική, διασπαστική, απεργοσπαστική επιλογή.

Ο αγώνας συνεχίζεται απέναντι σε κάθε έναν που θέλει να χρησιμοποιήσει την λεγόμενη αξιολόγηση σαν εργαλείο για να έχει κρατικές υπηρεσίες υποστελεχωμένες, που θα λειτουργούν με ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποικονομικά κριτήρια, χωρίς τα αναγκαία μέσα, μακριά από τις ανάγκες του λαού και με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Τέλος καλούμε την Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ κεντρικά να πάρει θέση πάνω στην κατάσταση που διαμορφώνεται, να «δώσει» συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε ομοσπονδίες και Νομαρχιακά τμήματα, υλοποιώντας αυτά που η ίδια έχει ψηφίσει και που στήριξαν οι συνάδελφοι με συντριπτική πλειοψηφία.

 

.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος       Η Γεν. Γραμματέας

             Μ. Σκούφαλος       Σ. Γατανά"

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 24/02/2020 - 23:19
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα στο Blue Star Naxos σημειώνει η ιστοσελίδα cyclades24.gr

Φαίνεται πως η πρώτη "μάχη" θα δοθεί στο λιμάνι των Μεστών. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στο λιμένα προκειμένου να... υποδεχθεί τις διμοιρίες που έχουν σταλεί από την Αθήνα, και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να φτάσουν με το πλοίο "Blue Star Naxos" στο λιμάνι, στέλνει ήδη οδικώς εκεί δύο λεωφορεία με αστυνομικούς και εξοπλισμό ΜΑΤ προκειμένου να βγουν ανεμπόδιστα οι συνάδελφοί τους από το πλοίο.

"Λες και δεχόμαστε επίθεση από εχθρικές δυνάμεις", χαρακτήρισε το όλο σκηνικό ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, που βρίσκεται ήδη στο λιμένα Μεστών, υπερασπιζόμενος τους δημότες του και προσπαθώντας να αποτρέψει τα χειρότερα.

Σε ανακοίνωσή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα σημειώνει:

"Το κράτος ΔΕΝ μπορεί να προασπίσει τοεθνικό του συμφέρον, αλλά είναι πανέτοιμο να χτυπήσει τους ΑΚΡΙΤΕΣ με τα ΜΑΤ.

Σε πιο άλλο κράτος θα είχαμε δήλωση ομολογίας για εποπτεία, στο πως θα χειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα εντός της επικράτειας του και από κάτω να τον χειροκροτούν όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές ;
Κι όμως, στην κυνική δήλωση του Πρωθυπουργού, ομολογεί ότι εντός της Χώρας μας κουμάντο για το πως θα διαχειριστούμε το μεταναστευτικό, το κάνει η Τουρκία!
ΠΟΥΘΕΝΑ στη δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας δεν αναφέρεται ότι οι επιστροφές πρέπει να γίνουν αποκλειστικά από τα νησιά και βέβαια όταν κάποιος ταυτοποιηθεί είναι γνωστό αυτόματα το σημείο εισόδου, εν προκειμένω τα νησιά, σε            ΟΛΗ την Ευρωπαϊκή Επικράτεια. Αυτό το νόημα έχει άλλωστε το βιομετρικό σύστημα ταυτοποίησης.
Από την μία πλευρά βλέπουμε την δήλωση αποτυχίας και του ''φρόνιμου παιδιού'' προς Ε.Ε. και Τουρκία και από την άλλη επίδειξη δύναμης με τις δυνάμεις καταστολής προς τους Ακρίτες νησιώτες.
 
Οι πολιτικοί είναι να βρίσκουν λύσεις για το εθνικό συμφέρον και ΟΧΙ να ακρωτηριάζουν  τις πιο ευαίσθητα γεωγραφικά περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.
 
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ανάλογο, αλλά σίγουρα οι επόμενες μέρες θα γραφτούν με τα μελανότερα  χρώματα στην ιστορία της Ελλάδας και των ακριτικών νησιών."