Ο Δήμαρχος Χίου σε συνάντηση για το προσφυγικό στην Αθήνα

Παρ, 02/09/2016 - 23:30

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, συμμετείχε σε διεθνή συνάντηση οργανωμένη από τον Δήμο της Αθήνας, την Νορβηγική Πρεσβεία και τον οργάνωση Symbiosis εκ μέρους του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συνάντηση έγινε στην Αθήνα, και αφορούσε προβλήματα, ανταλλαγή εμπειριών και τρόπους αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος.

 Ο Δήμαρχος Χίου κλήθηκε να συμμετάσχει σε κοινό πάνελ με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, τo Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον Επικεφαλής Σύμβουλο για προσφυγικά ζητήματα του Δήμου του Όσλο, Trygve Nordby.

 Στις ερωτήσεις που του τέθηκαν ο Δήμαρχος τόνισε τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η Χίος και οι κάτοικοι του νησιού από την άφιξη ενός δυσανάλογα μεγάλου αριθμού ατόμων που χρειάζονταν στέγη και τροφή, την ανεπαρκή στήριξη της κυβέρνησης και της ΕΕ στην προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας να διαχειριστεί την κατάσταση, την αρνητική επίπτωση από την κακή λειτουργία του Hotspot στη Χίο καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις από την έλλειψη προβλέψεων του μηχανισμού ΕΕ-Τουρκίας για τα νησιά.

 Σε άλλη ευκαιρία τοποθετήσεων στη συνάντηση ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη εμπέδωσης της έννομης τάξης και του αισθήματος ασφάλειας, καθώς και την τεράστια ανάγκη για πληροφόρηση και συντονισμό.

 Αργότερα, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Νορβηγό πρέσβη, στην οποία συζήτησαν για θέματα και τρόπους ενίσχυσης της Χίου από τη Νορβηγία, μέσω και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, στον οποίο ανήκει η Νορβηγία.

 

 

Σχετικά Άρθρα