Ο Κ. Μουσουρούλης, αναλύει το μεγαλύτερο έργο οικονομικού μετασχηματισμού που έχει ξεκινήσει η χώρα μας

Στις 8.00 και στις 12.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV
Δευ, 03/05/2021 - 10:23

Ο συμπατριώτης μας πρώην Υπουργός και Βουλευτής Χίου Κωστής Μουσουρούλης είναι ο καλεσμένος στην «Αλήθεια ΤV» και στην εκπομπή «η επικαιρότητα με άλλο μάτι» τη λαμπροδευτέρα 3 Μαΐου 2021, στις 8 και στις 12 το βράδυ (σε επανάληψη την Τρίτη στις 4 μ.μ.). Μας αναλύει τι είναι το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, για το οποίο έχει αναλάβει το ρόλο του συντονιστή, αλλά κυρίως πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι εντάχθηκαν και τα νησιά μας στις επιλέξιμες για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης περιοχές.

Ο Κωστής Μουσουρούλης αφού αναφέρει ότι και ο πόλεμος στη Συρία με τα εκατομμύρια προσφύγων που δημιούργησε ξεκίνησε στην ουσία από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αναλύει το μεγαλύτερο έργο οικονομικού μετασχηματισμού που έχει ξεκινήσει η χώρα μας και το οποίο αφορά κατά βάση τις λιγνιτικές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, αλλά και το πώς θα επωλεφηθούν άμεσα τα νησιά, που αυτή την ώρα εξαρτώνται από τα ορυκτά καύσιμα.

Θεωρεί ότι η διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα θα προχωρήσει μιας και το κόστος λειτουργίας τους αυτή τη στιγμή είναι πολύ κοστοβόρο και οι αυτόνομοι σταθμοί παραγωγής ρεύματος θα μείνουν σε ψυχρή εφεδρεία.

Ο ίδιος δηλώνει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα νησιά μπορούν να φέρουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας ειδικά αν συνδυαστούν με την κυκλική οικονομία στην οποία και πρέπει να προσανατολιστούμε.

Σχετικά Άρθρα