Ο καυγάς των… εφήβων και η ουσία για το Γήπεδο του Εφήβου

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 31/07/2020 - 15:57

Μετά από δύο μέρες αντεγκλήσεων και ανταλλαγής εκατέρωθεν ανακοινώσεων επιπέδου αντιπαράθεσης της δεκαετίας του 1980, για το Γήπεδο του Εφήβου, ήρθε ευτυχώς μια ήρεμη συνέντευξη του Αντιδημάρχου Τεχνικών έργων και του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Κατ’ αρχήν δεν θέλουμε ανούσια αντιπαράθεση και δεν επιθυμούμε την κριτική, είπε αρχικά ο Γιάννης Ξενάκης, αλλά θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Βεβαίως και η προηγούμενη Δημοτική αρχή μας παρέδωσε έτοιμα έργα για να τα συνεχίσουμε.

Εκείνη μπορεί να θεωρεί ότι μας παρέδωσε 10 Ι.Χ να τα οδηγήσουμε. Εμείς βλέπουμε σήμερα με τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες ότι μας παρέδωσαν 10 σασί, που πάνω τους εμείς θέλουμε να κτίσουμε τώρα τα αυτοκίνητα.

Για παράδειγμα αναφέρονται στο Γήπεδο Σέντα στην Λαγκάδα.

Αυτό το… σασί για παράδειγμα δεν μπορεί να γίνει αυτοκίνητο αν δεν συναινέσει η Δασική Υπηρεσία, η οποία θεωρεί ότι το γήπεδο κτίστηκε αυθαίρετα σε Δασική και αναδασωτέα έκταση. Πρώτα θα ξεκαθαρίσει αυτό και μετά θα συνεχίσουμε.

Αυτό είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων αποτελεί πάγια εντολή του Δημάρχου. Όχι μισές δουλειές, τίποτα δεν προχωράει αν δεν είναι ολοκληρωμένο.

Αυτή την στιγμή δεν σας κρύβουμε ότι τρέχουμε έργα του ΕΣΠΑ που η καταληκτική τους ημερομηνία είναι η 19η Σεπτεμβρίου. Τα υπόλοιπα έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουμε ακόμα περιθώριο τριών μηνών να τα νοικοκυρέψουμε ώστε τα … σασί να γίνουν Ι.Χ.

Εγκαλούμαστε για παράδειγμα είπε ο Γιάννης Ξενάκης για το Γήπεδο του Εφήβου για το οποίο πήραμε μόνο ένα CD  μιας προμελέτης. Που θα πάμε με αυτό και μετά που θα πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια αφού μιλάμε για Κάμπο;

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Προϊστάμενος Τεχνικών υπηρεσιών Λευτέρης Παπαλάνης, σημειώνοντας ότι τέλος του χρόνου καταθέτει πλέον αίτηση συνταξιοδότησης και δεν έχει κανένα κώλυμα ή κανένα… συμφέρον να κρύψει καμμιά αλήθεια.

Η αλήθεια είναι είπε ότι για το Γήπεδο του Εφήβου σαν Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ούτε φτιάξαμε καμμιά μελέτη, ούτε παραλάβαμε μελέτη. Εξ’ άλλου πως θα προχωρήσουμε παραπέρα αν δεν πάρουμε υπ’ όψιν μας το ειδικό καθεστώς Δόμησης του Κάμπου, που διέπετε από το γνωστό Προεδρικό Διάταγμα Προστασίας της περιοχής στο οποίο ρητά και κατηγορηματικά τονίζεται ότι στον Κάμπο υπάρχουν μόνο περιβόλια, χωράφια και σπίτια.

Αν αυτή τη στιγμή θέσουμε επίσημα και έγγραφα αίτημα στην πολεοδομική υπηρεσία το πλέον θετικό που θα μας απαντήσει είναι ότι μπορούμε να συντηρήσουμε τις υπάρχουσες υποδομές στον Έφηβο, δηλαδή τίποτα.

Άρα κατέληξε ο Λευτέρης Παπαλάνης πρέπει να έχουμε το χρόνο να διατυπώσουμε έργο που να… παλεύεται. Υπάρχει ένα παραθυράκι, που αναφέρεται σε κοινωφελείς δραστηριότητες.

Τι λέτε, μπορούμε; Και κλείνοντας την συνέντευξη έθεσε ένα ερώτημα, που μάλλον απαντά σε όλα.

Τι λέτε αν ήταν κάτι απλό δεν θα το είχαμε λύσει εδώ και… 18 χρόνια που ασχολούμαστε με το θέμα;

sto_gipedo_toy_efivoy_den_tirithike_oyte_o_typos_oyte_i_oysia

Σχετικά Άρθρα