Ο Κώστας Μαρδάς με την Έλενα Παναρίτη για τον… ιό της νέας φτώχιας!

TO ΣΑΒΒΑΤΟ 20 IOYNIOY 2020 8 μ.μ. ΚΑΙ 12 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ TV
Παρ, 19/06/2020 - 16:57

Με την οικονομολόγο Έλενα Παναρίτη, επί δεκαετία στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, συζητά στην εκπομπή του "Προσωπικά Δεδομένα", στο BLUE SKY, ο Κώστας Μαρδάς. Εκπομπή που θα μεταδοθεί το Σάββατο στις 8 μ.μ. από την Αλήθεια ΤV.  (Eπανάληψη 12 μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή).

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την πρώτη -μετά τα μέτρα περιορισμού και απόστασης- εκπομπή του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου:

ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Και...ο Θεός να ρίχνει χρήματα, δεν θα αναπτυχθεί δυναμικά η Ελλάδα μετά την πανδημία, αν συνεχισθεί η γραφειοκρατία στις επενδύσεις. 

ΜΑΡΔΑΣ: Πάμε για νέο μνημόνιο ή τέρμα, λόγω πανδημίας;

ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Οι αρτηριοσκληρωτικοί βορειοευρωπαίοι ίσως θελήσουν ένα μνημόνιο... Αλλά, στο τέλος, δεν θα τους βγει, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα...Εκτός αυτού, είναι ιδιαίτερα αργοί... Η Ιταλία δεν έχει πάρει ακόμη ούτε ένα ευρώ,,, Ενώ οι ΗΠΑ έριξαν στην αγορά το 25% του ΑΕΠ τους.

ΜΑΡΔΑΣ: Το Γιούρογκρουπ συνήλθε τον Απρίλιο εν μέσω δράματος στην Ιταλία και Ισπανία ζητώντας ευρωομόλογα... Και η Μέρκελ είπε... περιμένετε να το σκεφθώ για δεκαπέντε μέρες... Στο διάστημα αυτό, είχαμε 10.000 νεκρούς... Ενώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Παγκόσμια Τράπεζα, οι ρυθμοί είναι πιο γρήγοροι... Το ΔΝΤ έδωσε στα γρήγορα δάνεια σε 20 φτωχές χώρες της Ασίας και της Αφρικής με ένα απλό πρόγραμμα και όχι μνημόνιο...

ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Δεν το συζητώ... Οι ρυθμοί είναι διαφορετικοί σε σχέση με τις Βρυξέλλες... Αλλά από τα 190 κράτη του κόσμου, τα 100 έχουν ζητήσει βοήθεια- δάνεια... Όμως, τόσα χρήματα δεν υπάρχουν... Να γιατί πρέπει να ξανα φτιαχτεί η Παγκόσμια Αρχιτεκτονική της Οικονομίας, με βάση την ψηφιοποίηση, την τεχνητή νοημοσύνη, την εργασία υπολογιστών... Νέα Παγκόσμια Αρχιτεκτονική, αλλά με Εθνικά χαρακτηριστικά... Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος η φτώχια να αυξηθεί!

(...)

ΜΑΡΔΑΣ: Η Κίνα, λόγω έλλειψης θεσμών ελέγχου εξ αιτίας του δικτατορικού κομμουνιστικού συστήματος, σκέπασε τη δραματική εξάπλωση του ιού...Αλλά, και από την άλλη πλευρά, στις ΗΠΑ, παρ΄ ότι υπάρχει ο τύπος, το κογκρέσο, οι επιτροπές πολιτών, ο Τραμπ άργησε να λάβει μέτρα... Προφανώς γιατί εκεί όλα σκεπάζονται από την αξία του κέρδους...

ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Είναι δύσκολο να κλείσεις μια τόσο μεγάλη χώρα... Βέβαια, ο ρατσιστής Τραμπ, που ούτε καν Ρεπουμπλικάνος δεν είναι... Έχει όλες κι όλες... 14 λέξεις στο λεξιλόγιό του... Και μ΄ αυτές προσπαθεί να κλείσει την οικονομία... Να ανοίξει την οικονομία... Και... μπερδεύεται...

 

 

Σχετικά Άρθρα