Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Ο Μιχαήλ Παπαμαύρος ήταν 100 χρόνια μπροστά

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 30/07/2018 - 17:37
Συνέντευξη των διοργανωτών

Την εποχή που το εκπαιδευτικό σύστημα ήθελε τον Δάσκαλο με μια... βέργα στο χέρι και η νοοτροπία της κοινωνίας προς τον Δάσκαλο ήταν η προτροπή του γονέα σ' αυτόν να σπάσει το παιδί στο ξύλο για να μάθει γράμματα, ο Μιχαήλ Παπαμαύρος γόνος της Βολισσού, Μαρξιστής εκπαιδευτικός και σπουδαγμένος μεταξύ άλλων στην Γερμανία εισηγούνταν το... Σχολείο εργασίας, όπου συλλογικά Δάσκαλος και παιδιά μέσα από παιχνίδι και δημιουργία έφερναν πιό κοντά την γνώση.

Στην προσωπικότητα του μεγάλου αυτού Δασκάλου αναφέρθηκαν σήμερα ο Καθηγητής Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Χρ. Τουρτούρας, η Τζένη Λαγού εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Βολισσού, ο Δημήτρης Ψωμαδάκης εκ μέρους του Συλλόγου απογόνων αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ο Σωτήρης παραδείσης Λυκειάρχης Βολισσού, Σχολείου που φέρει το προσωνύμιο "Μιχαήλ Παπαμαύρος" με αφορμή την εκδήλωση για να τιμηθεί ο Χιώτης μαρξιστής παιδαγωγός Μιχάλης Παπαμαύρος, ο οραματιστής της νέας παιδαγωγικής την Τετάρτη 1η Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στο Σχολείο της γενέτειράς του Βολισσού.

   Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ  (Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας) Παράρτημα Χίου, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βολισσού «Ο Όμηρος», το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Βολισσού «Μιχ. Παπαμαύρος» και ο Δήμος Χίου.

  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • Ομιλία του καθηγητή του ΑΠΘ κ. Χρήστου Τουρτούρα
  • Έκθεση βιβλίων του Μιχ. Παπαμαύρου και βιβλίων για το Μιχ. Παπαμαύρο
  • Έκθεση φωτογραφίας

   Νωρίτερα (στις 7 μ.μ.) θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής  πινακίδας στο χώρο του σπιτιού του Μιχ. Παπαμαύρου.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ KONRAD-ADENAUER-STIFTUNG ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΔΕ
Σάβ, 14/12/2019 - 12:03

«Τα επιμορφωμένα στελέχη είναι και καλά στελέχη», ανέφεραν οι διοργανωτές της Ακαδημίας Στελεχών της ΝΔ που πραγματοποιεί, σε συνεργασία με την ΝΟΔΕ, ημερίδα στην Χίο.

«Κύριος στόχος αυτής της επιμόρφωσης είναι να δώσουμε στα στελέχη μας ορθό πολιτικό λόγο και ικανότητα να διαχειριστούν τα τοπικά ζητήματα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου Πρόδρομος Μανωλάκης.

Η  επιμορφωτική ακαδημία οργανώνεται από το ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung ενώ μετά την Χίο θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Παράλληλα με την επιμόρφωση των στελεχών θα υπάρξει και συζήτηση για τοπικά προβλήματα από τα οποία δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά  στο μεταναστευτικό-προσφυγικό με τα στελέχη της ΝΔ να τονίζουν ότι από τον Γενάρχη που θα ξεκινήσει η κατανομή μεταναστών και προσφύγων σε όλη την χώρα, τα νησιά, που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος, θα μπορέσουν να δουν τα μέτρα αντιμετώπισης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.