Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Ο παλιός είναι αλλιώς...

Πρώτο μετεκλογικό μήνυμα Λαμπρινούδη
Τρί, 20/05/2014 - 08:32

"Οποιος κι' αν εκλεγεί το δικό μας πρόγραμμα έργων θα είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει, έτσι δουλεύει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπάρχει συνέχεια και καλώς υπάρχει. Μην κάνετε λοιπόν πειραματισμούς, εμπιστευτείτε μας για 5 χρόνια ακόμα, μετά τα οποία έχω δεσμευτεί να αποχωρήσω." Σ' αυτή τη φράση συνοψίζεται το πρώτο μετεκλογικό μήνυμα του Δημάρχου Πολύδωρου Λαμπρινούδη, που παράλληλα ευχαρίστησε τους δημότες, που ανέδειξαν πρώτο σε δύναμη τον Συνδυασμό του, κάτι που τους καλεί να κάνουν, με μεγαλύτερο δυναμισμό και την ερχόμενη Κυριακή. Με εμφανώς χαμηλούς τόνους, ο Δήμαρχος φαίνεται ότι εισέπραξε, στη μείωση της δύναμης του, από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, ως μήνυμα κούρασης του εκλογικού σώματος, από τα ίδια πρόσωπα και ως φθορά εξουσίας, κάτι που προσπαθεί να αντιπαρέλθει, προτάσσοντας την εμπειρία του, αλλά και το γεγονός, όπως υποστηρίζει, ο αντίπαλος του Συνδυασμός του Μανώλη Βουρνού, δεν έχει πρόγραμμα. Τέλος ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης πρόταξε και το επιχείρημα ότι η εμπειρία της συνέχειας στο Δήμο Χίου είναι καθοριστική, αφού την επόμενη περίοδο, η μειωμένη χρηματοδότηση από την πολιτεία θα φέρει τους Δήμους σε δεινή θέση.

Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο πολυνομοσχέδιο ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης
Τετ, 11/12/2019 - 15:40
Α. Μιχαηλίδης

Για φύλακες των φαραωνικών κέντρων στα νησιά προορίζονται οι 800 συνοριοφύλακες ορισμένου χρόνου που προβλέπει να προσλάβει η Κυβέρνηση, ανέφερε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής Χίου από το βήμα της Βουλής, όντας εισηγητής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης που έγινε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο Α. Μιχαηλίδης καταρχάς επεσήμανε ότι ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος δικαιολογείται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις που χρειάζεται να παρατεθούν ημερομηνίες ώστε να διευθετηθούν ζητήματα, όμως υπάρχουν διατάξεις που ουδόλως αναφέρονται σε επείγοντα ζητήματα και αποτελούν - προβληματικές -πολιτικές επιλογές της ΝΔ. Ενδεικτικά, τέτοιες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είναι:

  • Η επαναφορά της ευθύνης εποπτείας των ιατρικών συνεδρίων από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) στον ΕΟΦ, κάτι που τορπιλίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βάλει όριο στα φαινόμενα ασυδοσίας και φαυλότητας που είχαν παρατηρηθεί στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
  • Η πρόβλεψη πρόσληψης 800 συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου, η οποία όμως δεν προσδιορίζει το αντικείμενο της εργασίας τους ειδικά όσον αφορά τα νησιά. Κατά πάσα πιθανότητα προορίζονται για φύλακες των φαραωνικών κλειστών κέντρων που σχεδιάζει η ΝΔ.
  • Η ελαστικοποίηση του πλαισίου μεταφοράς ναυτιλιακών καυσίμων η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος.

101219_a._mihailidis_eisigitis_sto_katepeigon_polynomoshedio