Χίος, Κυριακή 12 Ιουλίου

Ο παλιός είναι αλλιώς...

Πρώτο μετεκλογικό μήνυμα Λαμπρινούδη
Τρί, 20/05/2014 - 08:32

"Οποιος κι' αν εκλεγεί το δικό μας πρόγραμμα έργων θα είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει, έτσι δουλεύει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπάρχει συνέχεια και καλώς υπάρχει. Μην κάνετε λοιπόν πειραματισμούς, εμπιστευτείτε μας για 5 χρόνια ακόμα, μετά τα οποία έχω δεσμευτεί να αποχωρήσω." Σ' αυτή τη φράση συνοψίζεται το πρώτο μετεκλογικό μήνυμα του Δημάρχου Πολύδωρου Λαμπρινούδη, που παράλληλα ευχαρίστησε τους δημότες, που ανέδειξαν πρώτο σε δύναμη τον Συνδυασμό του, κάτι που τους καλεί να κάνουν, με μεγαλύτερο δυναμισμό και την ερχόμενη Κυριακή. Με εμφανώς χαμηλούς τόνους, ο Δήμαρχος φαίνεται ότι εισέπραξε, στη μείωση της δύναμης του, από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, ως μήνυμα κούρασης του εκλογικού σώματος, από τα ίδια πρόσωπα και ως φθορά εξουσίας, κάτι που προσπαθεί να αντιπαρέλθει, προτάσσοντας την εμπειρία του, αλλά και το γεγονός, όπως υποστηρίζει, ο αντίπαλος του Συνδυασμός του Μανώλη Βουρνού, δεν έχει πρόγραμμα. Τέλος ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης πρόταξε και το επιχείρημα ότι η εμπειρία της συνέχειας στο Δήμο Χίου είναι καθοριστική, αφού την επόμενη περίοδο, η μειωμένη χρηματοδότηση από την πολιτεία θα φέρει τους Δήμους σε δεινή θέση.

Κυρ, 12/07/2020 - 08:58

Διήμερο οικογενειακής ξεκούρασης για τον υπουργό Μετανάστευσης, Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, που δεν το συνδύασε μόνο με επαφές με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χίου και συνέντευξη τύπου αλλά και επίσκεψη στο Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού "Σημαιοφόρος ΞΕΝΟΣ", που ναυλοχεί στο Λιμάνι μας, με βασική αποστολή του την συνδρομή στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.

Στην διάρκεια της επίσκεψης ο υπουργός συνομίλησε με τον Κυβερνήτη για την ακριβή αποστολή του σκάφους καθώς και με μέλη του πληρώματος, ενώ εθιμοτυπικά έγινε ανταλλαγή δώρων.