Χίος, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου

Ο Στρατός έλαμψε την παρέλαση

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 28/10/2018 - 14:49

Μερικές απλές κινήσεις και η φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2018 δεν ήταν καρμπόν των προηγουμένων. Δράστης… η 96 ΑΔΤΕ, που έντυσε εύζωνους τους παραστάτες, εγκατέστησε δικούς της εκφωνητές στη διάρκεια διέλευσης των στρατιωτικών τμημάτων, και κατέβασε το Επιτελείο με τους Αξιωματικούς υπεύθυνους της παρέλασης σε τζίπ.

Το ίδιο έγινε και από το Λιμεναρχείο με ένα περιπολικό όχημα και δύο μοτοσυκλέτες.

Αυτά, συν το πρωτοεμφανιζόμενο παρελαύνον τμήμα του Ιδιωτικού ναυτικού Λυκείου TEENS, έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην παρέλαση, κάτι που φάνηκε και από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του κόσμου.

Προηγήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Καθηγητής Κώστας Γαννιάρης.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Ευάγγελος Καπετάνος Γεν. Γραμματέας Διαχείρισης αποβλήτων.

Μετά το πέρας της παρελάσεως αναφέρθηκαν στο νόημα της επετείου, οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, και για πρώτη φορά ο Στρατιωτικός Διοικητής Χίου Ταξίαρχος Παν. Κιμουρτζής, που αναφέρθηκε στο διπλό νόημα του γιορτασμού.

Τιμάμε τους νεκρούς μας είπε, υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας και την ελευθερία και όπως έκαναν οι πατεράδες και παππούδες το 1940. Αυτό θα κάνουμε ακριβώς αν απειληθεί η ακεραιότητα της πατρίδας. Να γίνει σαφές σε κάθε κατεύθυνση τόνισε με νόημα ότι ο Στρατός είναι… παντού.

mathitiki_kai_stratiotiki_parelasi_gia_tin_78i_epeteio_tis_28is_oktovrioy_1940

Ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Κ. Γαννιάρη
Ο Διοικητής και ο υποδιοικητής της 96 ΑΔΤΕ
Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Ε. Καπετάνιος
Στο Ηρώο, πριν την κατάθεση στεφάνων, ο Ταξίαρχος έσπασε το... πρωτόκολλο βάζοντας τους Αξιωματικούς στον ίδιο χώρο με το πολιτικό προσωπικό
Οντως ξεχωριστός τόνος
Οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης
Ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Π. Κιμουρτζής
Αυτός κι' αν είναι ξεχωριστός τόνος
Για πρώτη φορά εκφωνητές απ' την 96 ΑΔΤΕ
Το βάρος της εκφώνησης στα πολιτικά τμήματα σήκωσαν η Ειρήνη Αναγνώστου και η Βαγγελιώ Αμέντα
Οι σημαιοφόροι του ΤΕΕΝS
Για πρώτη φορά στην παρέλαση τμήμα του TEENS
Στην παρέλαση χωρίς... διακρίσεις

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/12/2018 - 19:31

Ένας άνδρας βρέθηκε το μεσημέρι νεκρός έξω από το χωριό Μόρια. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος του άνδρα που πιθανότατα πρόκειται για αιτούντα άσυλο, έχει επέλθει από αιχμηρό αντικείμενο.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν τεθεί σε επιφυλακή στον καταυλισμό της Μόριας, ενώ ο χώρος όπου βρέθηκε ο νεκρός έχει αποκλειστεί.