Χίος, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Όχι στην υποθήκη των νησιών

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ
Τετ, 22/01/2020 - 17:54

Ως ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ θεωρούμε ότι το σημερινό μήνυμα από την κατάμεστη από κόσμο κάθε ηλικιών κεντρική πλατεία της Χίου προς την κυβέρνηση, το σύνολο του ελληνικού πολιτικού συστήματος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια της πρώτης ημέρας της απεργιακής κινητοποίησης που συντονίστηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, είναι ξεκάθαρο:  

Απαιτούμε:

 • πίσω τα νησιά μας!!!!!!!! Απαιτούμε πίσω την κανονική μας ζωή!!!!!!!
 • ταχύτερη αποσυμφόρηση των νησιών μας με χρονική επίσπευση των διαδικασιών ασύλου.
 • επιστροφές στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο
 • ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσους για ολίγιστο χρονικό διάστημα θα παραμένουν στα νησιά μας και, φυσικά,
 • καμία μόνιμη παραμονή προσφύγων-μεταναστών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στην ευαίσθητη αυτή εθνικά περιοχή, την συνορεύουσα με την εμφορούμενη από νεοθωμανικές αντιλήψεις Τουρκία του Ερντογάν!!!!!!!!!!
 • να καταργηθεί το αίσχος των hotspots και για το νησί μας η ΒΙΑΛ. Λέμε όχι στην δημιουργία οποιουδήποτε νέου hotspot. Μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση να γίνεται στη Χίο.
 • να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε αποθήκες-φυλακές ψυχών και οι νήσοι Ellis της Ευρώπης!!!!!!!!!!
 • να μην θυσιαστούν τα νησιά μας ελέω προσφυγικού-μεταναστευτικού και να μην υποθηκευτεί το μέλλον των παιδιών μας!!!!!!!
 • περαιτέρω στήριξη των υποδομών-υπηρεσιών φύλαξης, υγείας, ασύλου, διεθνούς προστασίας, κ. ά., γιατί το βάρος, που σηκώνουν είναι δυσανάλογο απ’ εκείνο, που τους αναλογεί.
 • να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν υποστεί ζημιές
 • καμία εμπλοκή των ΜΚΟ στην διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 20/02/2020 - 20:05

Νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία των 5 νησιών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη, γιατί είναι  φτιαγμένα για να υπηρετούν τους κατοίκους των νησιών. Η πρώτη προτεραιότητα, λοιπόν, είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες. Πρέπει να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και αυτό θα κάνουμε νομοθετικά, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Και βεβαίως είμαστε ανθρωπιστές, είμαστε Έλληνες, είμαστε φιλόξενοι και θα στηρίξουμε και τα ΚΥΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε ο Β. Κικίλιας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και εμβολίασε όλα τα παιδιά και εφήβους σε όλα τα ΚΥΤ και στη Μόρια.

Όπως ανέφερε ο υπουργός «έγινε μία πάρα πολύ καλή δουλειά με τα βασικά εμβόλια με τα οποία πρέπει να είναι εμβολιασμένα. [Στέλνουμε] συνέχεια κόσμο, ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε μια προσπάθεια που κάνει η χώρα, που δεν είναι καθόλου εύκολη».

Όμως ο υπουργός Υγείας μίλησε και για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα καινούργια κέντρα, στα οποία, όπως είπε, θα υπάρχουν πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας που θα εξυπηρετούν όσους διαμένουν σ’ αυτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ