Οι εμποροϋπάλληλοι για το προσφυγικό

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ «HOTSPOT»- ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ!
Τετ, 22/01/2020 - 06:19
ΠΑΜΕ

Συντασσόμαστε με το πλαίσιο του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ και σ’ αυτή τη λογική καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε κλάδο να δώσουν δυναμικό παρόν στις 22 Γενάρη 2020, στο περίπτερο του Σωματείου των Συνταξιούχων ΕΦΚΑ στις 12:00πμ.

Ρεαλιστικό δεν είναι να παίζουμε με τις ζωές των ανθρώπων αλλά να παλέψουμε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν. Το ρεαλιστικό είναι να τους δείξουμε την αλληλεγγύη μας, διεκδικώντας μαζί με εκείνους τον απεγκλωβισμό τους από το νησί και την πατρίδα μας. Το ρεαλιστικό είναι να διεκδικήσουμε μαζί τους να ζουν αξιοπρεπώς σε όλη τη διαδικασία προς τις χώρες προορισμού τους. Ενάντια σε κάθε  ξενοφοβικη φωνή που τα βάζει με τα θύματα αθωώνοντας τους θύτες των ιμπεριαλκστικών πολέμων.

Ενάντια στη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας, που τους εγκλωβίζει στα νησιά και που στηρίζουν τόσο η ΝΔ σήμερα όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ χθες.

Διεκδικούμε αταλάντευτα και απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί το αίσχος των «hotspots» και για το νησί μας η ΒΙΑΛ. Κανένα νέο κέντρο!
  • Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά και να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους.
  •  Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, για όσο καιρό παραμένουν. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά.
  • Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή υγείας, παιδείας και πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες με κρατική μέριμνα.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες, με την απορρόφηση και του προσωπικού που εργάζεται σε δομές των νησιών.
  •  Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην αιτία που γεννά την προσφυγιά

Σχετικά Άρθρα