Χίος, Πέμπτη 16 Ιουλίου

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι για την απεργία και τις εκλογές τους

Τετ, 17/05/2017 - 06:27

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΗ 2017 ΑΠΟ 13:00 ΜΕΧΡΙ 19:00 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΗ 2017 ΑΠΟ 13:00 ΜΕΧΡΙ 21:30

Έχουμε μαζί μας την αστυνομική μας ταυτότητα ή το βιβλιάριο ασθενείας μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τα δικαιώματά μας

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ το ταξικό σωματείο μας

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την αγωνιστική φωνή στον κλάδο μας

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για να καλυφθούν οι σύγχρονες  ανάγκες

ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Η κυβέρνηση ψηφίζει στη βουλή νέο μνημόνιο.

Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα: μειώσεις συντάξεων έως και 18% σε κύριες και σε επικουρικές. Νέα φοροληστεία σε μισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα πάνω από 400€/μήνα θα φορολογείται, αλλά για το κεφάλαιο  μείωση στη φορολόγηση κερδών στις επιχειρήσεις  κατά 3%. Οριστική κατάργηση της Κυριακής αργίας. Παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ακόμα πιο αποτελεσματικά και εκσυγχρονισμένα μέτρα κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Νέες διευκολύνσεις για το μεγάλο κεφάλαιο για ομαδικές απολύσεις. Νέες  αντισυνδικαλιστικές διατάξεις.

Η απάντησή μας προς την κυβέρνηση, την εργοδοσία, ΕΕ και ΔΝΤ είναι

• H μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Μάη 2017 στις 10:30 στην είσοδο της Απλωταριάς με το ΠΑΜΕ.

• Η μαζική συμμετοχή μας και η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων του σωματείου μας στις εκλογές,  που θα πραγματοποιηθούν στις 18-19 Μάη

 Δύναμή μας η μεγαλύτερη οργάνωση των συνάδελφων, με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ζωντάνια, μαχητικότητα, ξεπερνώντας δυσκολίες που υπάρχουν.  Να μην επιτρέψουμε να περάσει ο φόβος, η συναίνεση, η υποταγή, να γίνουμε περισσότεροι στον οργανωμένο αγώνα για μια ανθρώπινη ζωή με δικαιώματα.  

Χίος 13/5/2017

 

Σχετικά Άρθρα

"Η πολιτική της Κυβέρνησης θα μας οδηγήσει πίσω στο 2015-2016", επισημαίνει στην "Α" ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης
Πέμ, 16/07/2020 - 16:39
Ηχητικό απόσπασμα:

 

Την επανάληψη καταστάσεων της περιόδου 2015 - 2016 με κατάληψη χώρων από  πρόσφυγες και μετανάστες στην πλατεία Πλαστήρα και στο δημοτικό κήπο φοβάται ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο “Α” καλούμενος να σχολιάσει τις σε τακτά διαστήματα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Σύρων προσφύγων στην πλατεία για την απόρριψη του αιτήματος ασύλου που υπέβαλαν, εξέφρασε τους φόβους τους για όσα μέλλει να ακολουθήσουν, αν - όπως είπε- δεν υπάρχει μια μεθοδευμένη πολιτική γι’αυτούς τους ανθρώπους είτε έχουν πάρει τη διεθνή προστασία είτε έχει απορριφθεί το αίτημά τους,  ώστε να μπορέσουν να έχουν μια ανθρώπινη μεταχείριση...

...Έχοντας απολέσει τη δυνατότητα διεθνούς προστασίας εγκαταλείπονται και στην ουσία παραμένουν και λιμνάζουν μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους στη χώρα μας."

Θα γίνει στη Χίο, τόνισε, ότι γίνεται και σε πλατείες των Αθηνών, λέγοντας ότι “δεν μπορούν να στοιβάζονται στα κρατητηρια της αστυνομίας ή να επιστρέφουν στη ΒΙΑΛ”.

“Είναι άδικο να επιστρέψουμε στις εικόνες του 2015 - 2016 και για τους ανθρώπους και για την κοινωνία του νησιού, διότι έχουν καταβληθεί επίπονες προσπάθειες να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση”, σημείωσε.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα δημιουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ, σημείωσε όμως ότι μιλά για ολιγάριθμο κέντρο, της τάξεως των 200- 250 ατόμων, όπως είχε επιχειρηθεί - χωρίς αποτέλεσμα- επί δικής τους διακυβέρνησης (περιπτώσεις Μερσινιδίου και Ολύμπων), για προσωρινή διαμονή, όπως διευκρίνισε όσων έχει απορριφθεί το άσυλο.

Κατά την εκτίμησή του η πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό είναι αδιέξοδη.

“Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μια τακτική μαζικής απόρριψης αιτημάτων διεθνούς προστασίας που νομίζω ότι είναι μια κατεύθυνση που δίνει η Κυβέρνηση μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, θεωρώντας ότι και μ’αυτόν τον τρόπο αποτρέπει τις εισροές στη χώρα”, τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι είναι ψευδαίσθηση  αν νομίζουν ότι έτσι ή με τα πλωτά φράγματα θα γίνει ανάσχεση των ροών, οι οποίες κατά τον ίδιο ρυθμίζονται απόλυτα από τη γείτονα χώρα που  έχει εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό - προσφυγικό για να διεκδικεί  οικονομική ενίσχυση από την ΕΕ.