Οικονομική Επιτροπή:Κανένα...φως για τα LED

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 27/06/2018 - 16:34

Μια ακόμη αναβολή πήρε στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, το θέμα δανειοδότησης του Δήμου Χίου προκειμένου να γίνει αλλαγή των  λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού με νέους τεχνολογίας LED.

Το θέμα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την συνεδρίαση του σώματος , αλλά όπως όλα δείχνουν, η λήψη απόφασης ενός δανεισμού ύψους 7.8 εκ ευρώ, προβληματίζει τόσο την δημοτική αρχή όσο και την μειοψηφία.

«Είμαστε αντίθετοι στην σύναψη δανείου  καθώς  εκτιμάμε ότι ο δήμος «φορτώνεται» ένα μεγάλο βάρος  τόσο στην εκπλήρωση των όρων όσο και για την συντήρηση του δικτύου» ανέφερε ο Στέλιος Καμπούρης , εκπροσωπώντας  την μειοψηφία.

«Είστε υπέρ της εξεύρεσης λύσης μέσω αυτοχρηματοδότησης» ανέφερε ο κ. Καμπούρης συμπληρώνοντας ότι έτσι ο δήμος δεν θα έχει καμία δέσμευση  και θα μπορεί να διοχετεύσει σε άλλα έργα τα χρήματα από τα ανταποδοτικά.

«Κομψά», κατάθεσε την διαφωνία του ο Μανώλης Βουρνούς, που έδειξε να συμμερίζεται τους προβληματισμούς της μειοψηφίας, να τονίζει ότι και για εκείνον, αρχικά ,η λύση αυτή είχε περάσει πο το μυαλό του άλλα στην πορεία εκτίμησε ότι  ο δανεισμός μέσω του παρακαταθηκών και δανείων είναι πιο συμφέρουσα ως λύση.

«Είχαμε προτείνει αρχικά την εκχώρηση του έργου σε ιδιώτη με τον δήμο να αναλάβει να δίνει  ετησίως ένα τμήμα των ανταποδοτικών», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου συμπληρώνοντας ότι στην συνέχεια εκτιμήσαμε ότι καλυτέρα ο δήμος να συνεργάζεται με ένα δημόσιο οργανισμό, όπως το παρακαταθηκών και δανείων ,παρά με ένα ιδιώτη.

ohi_ston_daneismo_ton_7_ekatommyrion_eyro_gia_ta_led

Σχετικά Άρθρα