Χίος, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Ομόφωνη δημοσιογραφική καταδίκη στις ακρότητες

Τετ, 13/04/2016 - 05:59

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Χίου καταδικάζει απερίφραστα την οργανωμένη προπαγάνδα που γίνεται στον χώρο του διαδικτύου. Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, την απρόκλητη επίθεση τους σε γυναικόπαιδα προσφύγων στο λιμάνι της Χίου, γνωστοί ακροδεξιοί κύκλοι εμφανίζουν ψευδώς ότι πρόσφυγας αποπειράθηκε να κατεβάσει από τον ιστό την ελληνική σημαία και σε απάντηση αυτής της πρόκλησης πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε μια τέτοια κίνηση, ουδέποτε πρόσφυγας προσπάθησε να κατεβάσει την ελληνική σημαία.

Οι δημοσιογράφοι που όλες αυτές τις μέρες καταγράφουν τα γεγονότα από κοντά, διαπίστωσαν πράγματι ότι ανέβηκε πρόσφυγας στον ιστό, αλλά όπως είχε συμβεί και τις προηγούμενες μέρες από άλλους πρόσφυγες, με τον δικό τους τρόπο τίμησαν τις σημαίες, ελληνική και ευρωπαϊκή, ακουμπώντας σε αυτές το μέτωπό τους και φιλώντας τες. Ενώ καμία προσαγωγή δεν έγινε για το θέμα αυτό από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που ασφαλώς σε αντίθετη περίπτωση θα είχε επέμβει και θα προχωρούσε στη σύλληψη όποιου επιχειρούσε κάτι τέτοιο.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Χίου, αλλά και συνάδελφοι που κάλυψαν τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, συντάσσονται με όλες εκείνες τις δυνάμεις που προτείνουν τη διατήρηση της ενότητας και της ψυχραιμίας.

Το προσφυγικό, όσο περνά από το χέρι μας δεν θα αποτελέσει την αιτία να ενδυναμωθούν οι ακροδεξιές φωνές στο φιλήσυχο νησί μας.

 

Μικές Γιαννάρας (ΠΑΤΡΙΔΑ TV)

Δημήτρης Ζακχαίος (εικονολήπτης)

Κλαίρη Κάβουρα (kounoupi.gr)

Νίκος Κατσαράκης (ΠΟΛΙΤΗΣ)

Ρένα Κουβελιώτη (ALPHA TV)

Αγγελική Κωνσταντίνου (ΠΟΛΙΤΗΣ)

Νικος Μαραγκέλλης (εικονολήπτης)

Γρηγορία Μαχαλιά (ΠΟΛΙΤΗΣ)

Γιώργος Παγούδης (εφημερίδα των συντακτών)

Θοδωρής Πυλιώτης (ΕΡΤ)

Γιάννης Στεβής  (astraparis.gr)

Γιάννης Τζούμας (ΑΛΗΘΕΙΑ)

Παντελής Φύκαρης (politischios.gr)

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 18/10/2019 - 07:08

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «ασφυξία» από το μεταναστευτικό, μετά και τα επεισόδια της Δευτέρας και το 48ωρο «τελεσίγραφο» του Δημάρχου, Γιώργου Στάντζου, για άμεση μαζική απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών από το νησί.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της κατά πλειοψηφία ληφθείσας απόφασης του εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης, σε  σύσκεψη της δημοτικής Αρχής με όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αποφασίστηκε ότι:

  • Την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ανατολικής Σάμου, καθώς και τα Κοινοτικά Καταστήματα, με εξαίρεση τους δημοτικούς παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς και την Υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων.
  • Το Σάββατο στην 1.00 μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας του Δημάρχου, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων στον χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της Frontex.
  • Τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί και η Υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Την ίδια μέρα στις 4.00 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου, ο Δήμος καλεί όλους τους δημότες, τους επιστημονικούς, επαγγελματικούς, συνδικαλιστικούς, φορείς και συλλόγους «να συμμετάσχουν στο κλείσιμο και στη συγκέντρωση-διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων».

Ανάλογα με την πορεία των εξελίξεων στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, θα καθορισθούν οι περαιτέρω δράσεις του δήμου Ανατολικής Σάμου.