Όποιος μπορεί να ψηφίζει μπορεί και να υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία

Παρ, 18/09/2020 - 07:17

Απλή λογική απέναντι στις... πολιτικές περικοκλάδες.

Όποιος θεωρείται από την Πολιτεία ότι μπορεί να ψηφίζει, έχει δηλαδή την ύψιστη ωριμότητα για την κορυφαία έκφραση της Δημοκρατίας, μπορεί και να υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.

Μετά το «Ράδιο Αλήθεια», αυτό τόνισε ξανά σε συνέντευξη του στον Real fm o συμπατριώτης μας Αντιστράτηγος ε.α Χρήστος Δρίβας απαντώντας σε ερωτήσεις των Γιώργου Ντουδεσκέα και της Στεφανίας Κασίμη, αναφερόμενος στην ανάγκη στράτευσης στην ηλικία των 18 τεκμηριώνοντας την άποψη του με ακλόνητα επιχειρήματα.

Συγκεκριμένα ο Απόστρατος Στρατηγός σε ερώτηση για το κατά πόσον είναι έτοιμα τα σημερινά "παιδιά" να πάνε στο στρατό στην ηλικία των 18 επιχειρηματολόγησε ότι "εφόσον οι νέοι των 18 είναι αρκετά ώριμοι να αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας με την ψήφο τους είναι το ίδιο ώριμοι να υπηρετήσουν την πατρίδα και στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στις σπουδές και το μέλλον τους".

Αναφέρθηκε επίσης σε άλλες χώρες που εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία το μοντέλο της στράτευσης στα 18 όπως η Κύπρος και το Ισραήλ, στο οποίο εφαρμόζεται και η στράτευση των γυναικών για δύο χρόνια με εναλλακτική, για περιπτώσεις κωλύματος λόγω θρησκευτικών και άλλων λόγων, τέσσερα χρόνια κοινωνικής θητείας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο στράτευσης των γυναικών στη χώρα μας στην ίδια ηλικία απάντησε ότι η στράτευση των γυναικών και η εκπαίδευση τους για διάστημα 3 μηνών είναι άκρως επιβεβλημένη δεδομένου ότι ζούμε σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από αστάθεια και ρευστότητα.

 

 

Σχετικά Άρθρα