Παρέμβαση Κάρμαντζη για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

Τρί, 25/09/2018 - 15:38

Τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, με επιστολή του στον Υπουργό Παιδείας.

 Συγκεκριμένα του διαβιβάζει το πρακτικό Συνέλευσης των μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου σχετικά με την μη έγκριση 2 ολιγομελών τμημάτων ειδικοτήτων [Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας (Β΄τάξη) Τεχνικός Οχημάτων (Γ΄τάξη)] στο σχολείο τους και επισημαίνει ακόμη ότι δεν έχει εγκριθεί η λειτουργία ολιγομελούς τμήματος Τεχνικού Ανθοκομίας & Κηπουρικής στην Γ Τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Χίου.

«Η σχετική απόφαση δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα και δυσκολίες σε εργαζόμενους μαθητές και γονείς. Παράλληλα κάποιοι εκ των μαθητών θα αναγκαστούν να διακόψουν εκ των πραγμάτων τη φοίτηση.

 Οι ιδιαίτερες συνθήκες της παραμεθόριας και νησιωτικής περιοχής μας, επιβάλλουν την αναθεώρηση της Υπουργικής Απόφασης και τη λειτουργία των εν λόγω τμημάτων», αναφέρει ο κ. Κάρμαντζης επισημαίνοντας ότι «στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε η επαγγελματική εκπαίδευση αποτελεί διέξοδο για τους μαθητές και τις οικογένειες τους και είναι αδιανόητο να μπαίνουν εμπόδια στη φοίτησή τους και η  Πολιτεία οφείλει να συνδράμει μαθητές και εκπαιδευτικούς στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και να τους στηρίξει στην προσπάθειά τους».

Σχετικά Άρθρα