Χίος, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

Παρουσιάζεται η έρευνα για τη μείωση του πλημμυρικού και κατολισθητικού κινδύνου στη Λέσβο και Χίο

Στο νησί μας αφορά τις καμένες εκτάσεις του 2012 και του 2016
Τετ, 03/01/2018 - 16:22

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων για τη μείωση του πλημμυρικού και κατολισθητικού κινδύνου στη Λέσβο και Χίο, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου και με τηλεδιάσκεψη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χίου.

Η έρευνα, όπως ανέφερε στην "Α", ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, αφορά τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2012 και του 2016 καλύπτοντας μεγάλη περιοχή της νότιας και δυτικής Χίου, φτάνοντας μέχρι και τη Σιδερούντα.

Ο ίδιος θύμισε ότι αυτήν την περίοδο είναι στα σκαριά κι άλλη συνεργασία της Περιφέρειας με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στην περιοχή του Μερσινιδίου

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 21/11/2018 - 21:28

Με αφορμή τη σύλληψη μελών του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ  με την οποία η Διοίκηση του ΕΦΚΑ και η Κυβέρνηση, επέλεξαν να απαντήσουν στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, εμείς, οι συνταξιούχοι από τη Χίο, καταγγέλλουμε την προσπάθεια καλλιέργειας φόβου των εργαζόμενων για να μην διεκδικούν τα αυτονόητα, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική τους δράση και βάζοντας σε δράση τους μηχανισμούς καταστολής της.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΕ έχουν την συμπαράστασή μας και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις, τώρα που όπως μας λέει περάσαμε στην «κανονικότητα». Κανονικότητα για ποιους;