Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

ΠΟΛΥ- βόλο κατά Γ. Παπαδόπουλου για Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δε θα κλείσει το κοινωνικό παντοπωλείο, διαμηνύει ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 03/10/2014 - 14:29
Ηχητικό απόσπασμα: 

Τελείως έξω από τα προβλεπόμενα – δια νόμου πια – από τον  «Καλλικράτη» είναι η πρόθεση του αντιδημάρχου, υπεύθυνου για θέματα πρόνοιας, να κλείσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θέτοντας ως εναλλακτική λύση την εξυπηρέτηση των δικαιούχων από σούπερ μάρκετ, που θα αναδειχθεί μετά από διαγωνισμό.

Το παραπάνω υποστήριξε το μεσημέρι σε παρέμβασή του στο Ράδιο – ΑΛΗΘΕΙΑ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Χίου, πρώην Δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης διαφωνώντας με την πρόταση του Γιώργου Παπαδόπουλου.

«Εμείς θα σταθούμε απέναντι σε τέτοιες πρακτικές», διεμήνυσε ο Π. Λαμπρινούδης λέγοντας ότι σκοπεύει να ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να φανεί εάν στο σύνολό της η δημοτική Αρχή υιοθετεί το σκεπτικό του αντιδημάρχου.

Ανεβάζοντας τους τόνους, σημείωσε ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι «εκτός τόπου και χρόνου» και κατήγγειλε ότι προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για το «λουκέτο» στο κοινωνικό παντοπωλείο, παρουσιάζει ψευδή στοιχεία και προσδιορίζοντας ως τέτοια εκείνα που ανέφερε για το λειτουργικό κόστος του παντοπωλείου (ενοίκια αποθήκης, μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμούς ΔΕΗ κ.λ.π.), λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν ανέρχεται στα 60.000 ευρώ, αλλά είναι περίπου  25.000 ευρώ.

«750 ευρώ το μήνα, καθαρά,  είναι η μισθοδοσία της μίας υπαλλήλου και 800 ευρώ το ενοίκιο του χώρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινούδης, ο οποίος θύμισε ότι το κοινωνικό παντοπωλείο είχε ξεκινήσει επί δικής του νομαρχιακής αρχής και στη συνέχεια ήρθε η κρίση και η νομοθεσία μέσω «Καλλικράτη» να θεσμοθετήσει την ύπαρξή του πανελλαδικά.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 10:32

 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στον τοπικό  τύπο, προτάσεις του δημάρχου , κυρίως προς την παράταξη  «Πρωτοβουλία για τη Χίο» του κ. Βουρνού, για μελλοντική συνεργασία και ανταπαντήσεις εκ μέρους του, που επιζητούν θεσμικούς διεξόδους , για μια επικειμένη συνεργασία.

Το πολιτικό τοπίο δεν μας ξενίζει, άλλωστε οι πολιτικές  «εξαγορές και συγχωνεύσεις» , είναι κάτι συνηθισμένο στις παρατάξεις του αστικού τόξου , πολύ δε περισσότερο όταν είναι του ίδιου πολιτικού χώρου, το είδαμε και με το «καλημέρα» της νέας δημοτικής περιόδου στη συγκρότηση των προεδρείων των νομικών προσώπων.

Από την άλλη , υπάρχει κοινή μήτρα που φέρνει κοντά τις δυο παρατάξεις του δημάρχου και του κ. Βουρνού. Η συμφωνία τους για ένα μοντέλο Τοπικής διοίκησης , ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, στο ίδιο μήκος κύματος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, νεροκουβαλητή της πολιτικής της, αλλεργικό στους λαϊκούς αγώνες, γι αυτό και μαζί καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη του νόμου εκτρώματος για τις διαδηλώσεις. 

«Περί όνου σκιάς» λοιπόν τσακώνονται, αφού συμφωνούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και αμφότεροι έχουν σαφή δείγματα πλέον στις θητείες τους.

Να λοιπόν γιατί λέγαμε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ψήφος που και μετά τις εκλογές , παραμένει σταθερή στο πλευρό του λαού, ψήφος λαϊκής αντιπολίτευσης, που δεν αλλοτριώνεται , δεν «πωλείται».

ΧΙΟΣ 8/8/2020