Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

ΠΟΛΥ- βόλο κατά Γ. Παπαδόπουλου για Κοινωνικό Παντοπωλείο

Δε θα κλείσει το κοινωνικό παντοπωλείο, διαμηνύει ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 03/10/2014 - 14:29
Ηχητικό απόσπασμα: 

Τελείως έξω από τα προβλεπόμενα – δια νόμου πια – από τον  «Καλλικράτη» είναι η πρόθεση του αντιδημάρχου, υπεύθυνου για θέματα πρόνοιας, να κλείσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θέτοντας ως εναλλακτική λύση την εξυπηρέτηση των δικαιούχων από σούπερ μάρκετ, που θα αναδειχθεί μετά από διαγωνισμό.

Το παραπάνω υποστήριξε το μεσημέρι σε παρέμβασή του στο Ράδιο – ΑΛΗΘΕΙΑ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Χίου, πρώην Δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης διαφωνώντας με την πρόταση του Γιώργου Παπαδόπουλου.

«Εμείς θα σταθούμε απέναντι σε τέτοιες πρακτικές», διεμήνυσε ο Π. Λαμπρινούδης λέγοντας ότι σκοπεύει να ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να φανεί εάν στο σύνολό της η δημοτική Αρχή υιοθετεί το σκεπτικό του αντιδημάρχου.

Ανεβάζοντας τους τόνους, σημείωσε ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι «εκτός τόπου και χρόνου» και κατήγγειλε ότι προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για το «λουκέτο» στο κοινωνικό παντοπωλείο, παρουσιάζει ψευδή στοιχεία και προσδιορίζοντας ως τέτοια εκείνα που ανέφερε για το λειτουργικό κόστος του παντοπωλείου (ενοίκια αποθήκης, μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, λογαριασμούς ΔΕΗ κ.λ.π.), λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν ανέρχεται στα 60.000 ευρώ, αλλά είναι περίπου  25.000 ευρώ.

«750 ευρώ το μήνα, καθαρά,  είναι η μισθοδοσία της μίας υπαλλήλου και 800 ευρώ το ενοίκιο του χώρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινούδης, ο οποίος θύμισε ότι το κοινωνικό παντοπωλείο είχε ξεκινήσει επί δικής του νομαρχιακής αρχής και στη συνέχεια ήρθε η κρίση και η νομοθεσία μέσω «Καλλικράτη» να θεσμοθετήσει την ύπαρξή του πανελλαδικά.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 28/05/2020 - 17:15

«Το Πρωτόκολλο του 1971, που η Ελλάδα κύρωσε στη Βουλή το 1979, αλλά δεν το έπραξε η Τουρκία λόγω της επιβληθείσης δικτατορίας του στρατηγού Εβρέν, καθορίζει με ακρίβεια τη διαδικασία για τα ορόσημα στον ποταμό Έβρο, ενώ η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού , βάσει του Πρωτοκόλλου του 1926, έχει συντάξει τοπογραφικά διαγράμματα και χάρτες που χαράσσουν τη γραμμή των συνόρων με ακρίβεια χιλιοστού. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δεχθούμε τη σύγκληση των κοινών επιτροπών της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καθώς ανακύπτουν προβλήματα από τεχνικά έργα εκατέρωθεν, αλλά και από τις πλημμύρες που δημιουργούν νησίδες και προκαλούν εξαφάνιση σημάνσεων ».

Αυτή την πληροφόρηση έδωσε στο ανενημέρωτο ελληνικό κοινό, αλλά και στους …πολιτικούς, καλεσμένος του  Δημήτρη Οικονόμου, στο ΣΚΑΪ, Τετάρτη πρωί, εν μέσω υποβόσκουσας κρίσης στον Έβρο, ο Κώστας Μαρδάς.

 Όπως είπε εισαγωγικά:  Για να καταλάβει αν έγινε τουρκική… εισβολή,  μίλησε με έξι  στρατηγούς εν αποστρατεία, στο πλαίσιο του νέου του βιβλίου που θα είναι η συνέχεια του ΠΡΟ-ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Ο Χιώτης δημοσιογράφος διάβασε απόσπασμα  από το εν λόγω Πρωτόκολλο, που, όπως σημείωσε, ανεπίσημα εφαρμόζεται σε ορισμένα σημεία , (όχι όλα ) καθώς κωδικοποιεί διαδικασίες, εξειδικεύοντας τα άρθρα 5 και 6 της Λωζάννης , υλοποιώντας τα κριτήρια που καθόρισε η τριμελής επιτροπή χάραξης των συνόρων.

Στηλίτευσε ξανά το φαινόμενο του διαδικτυακού Σαββατοκύριακου, όταν μέσω… facebook , χωρίς να έχουν γίνει γνωστές όλες οι πτυχές της τουρκικής πρόκλησης στο προγεφύρωμα των Φερρών, όπου θα αναγερθεί εμπόδιο ανάσχεσης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κοτζιάς ξιφούλκησε γράφοντας οτι : Υψώθηκε η τουρκική σημαία σε 16 στρέμματα ελληνικής γης, καλώντας τον ελληνικό λαό σε πανστρατιά !  

Ο Κώστας Μαρδάς θύμισε ότι : « Επί υπουργίας του αξιοτίμου κυρίου υπουργού ,Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία, που ανοήτως κάποιοι νέοι ύψωσαν προς τιμήν του πεσόντος ΄Ικαρου Μπαλταδώρου στην νησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος Σάμου, χτυπήθηκε η ελληνική ακταιωρός "Γαύδος" στα Ίμια και εκδιώχθηκε από την κυπριακή ΑΟΖ το ιταλικό γεωτρύπανο από  την Τουρκία»...

Από την άλλη πλευρά, επέκρινε την αδέξια δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δένδια, περί ολίγων στρεμμάτων που δεν θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε πόλεμο, επισημαίνοντας: «Αυτή η κουβέντα, μπορεί να έχει λογική στο διάδρομο της Βουλής ή στο καφενείο, αλλά δεν λέγεται από υπουργό που έχει ταχθεί να υπερασπίσει την  εθνική ακεραιότητα με δυναμισμό, αλλά - βεβαίως - και με ευελιξία». Επέκρινε  επίσης και την πρόσφατη δήλωσή του  υπουργού  οτι το casus belli το θεωρεί...φαιδρότητα αφού δεν απείλησαν ακόμη - όπως είπε χαριτολογώντας - οι Τούρκοι το σπίτι που έχει στους Παξούς... «Και όμως, το casus bellι  συνιστά...προκαταβολική κήρυξη πολέμου !».

Και κατέληξε , λέγοντας πως όλες οι πλευρές  - κυβέρνηση και αντιπολίτευση και κάποιοι απόστρατοι ναύαρχοι  - να αποφεύγουν τις παρορμητικές δηλώσεις, διατάσσοντας επίθεση μέσω ...facebοok ή παραχωρώντας στρέμματα... «Διότι δεν αρκεί η Ελλάδα να μην θέλει τον πόλεμο των  επεισοδίων… Πρέπει να μην τον θέλει και η Τουρκία… Γι' αυτό ας μην τον προκαλούμε με παρορμητικές δηλώσεις ή πράξεις...».

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την εκπομπή . Χρόνος παρέμβασης του Κώστα Μαρδά και των άλλων καλεσμένων , από 1.44 έως 1.58

 

https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/simera/2020-05-27-06