Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Πως κατανέμονται οι Κατανομή έδρες στο Δήμο Χίου

Ποια είναι η κατανομή στους Δήμους Οινουσσών και Ψαρών, πώς ο «Οικολογικός Άνεμος Β. Αιγαίου» παίρνει έδρα στη Χίο
Τρί, 20/05/2014 - 14:50

Την Κυριακή ψηφίζουμε Δήμαρχο Χίου και Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όμως πέρα από τον επικεφαλής ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η σύνθεση της ομάδας που θα κληθεί την επόμενη 5ετία να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο.

Ο Σωτήρης Παραδείσης, πολύτιμος βοηθός της ΑΛΗΘΕΙΑΣ τα τελευταία χρόνια, παρουσίασε το μεσημέρι τη νέα σύνθεση των δημοτικών συμβουλίων  Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, όχι σε πρόσωπα, αφού ακόμη και σήμερα δεν είναι γνωστό αν θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αποτελεσμάτων για τους σταυρούς στην Περιφερειακή Ενότητα, αλλά σε έδρες για κάθε συνδυασμό ανάλογα με το αποτέλεσμα της 2ης Κυριακής των εκλογών.

Στο Δήμο Χίου οι μισές έδρες κατανέμονται την πρώτη Κυριακή και οι υπόλοιπες τη 2η Κυριακή.

Από την 1η έχουν δοθεί ήδη από 9 στους συνδυασμούς Λαμπρινούδη και Βουρνού, 2 στο συνδυασμό Φρεζούλη και 1 στο συνδυασμό Σκούφαλου.

Να δούμε όμως πως θα κατανεμηθούν ανά εκλογική περιφέρεια, λαμβάνοντας υπ’όψιν και το γεγονός ότι όποιος εκλεγεί δήμαρχος θα λάβει 25 έδρες τελικά, ενώ ο συνδυασμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 13 έδρες.

Μ’ αυτό το δεδομένο καθώς και με δεδομένα τα τελικά αποτελέσματα του ΥΠΕΣ, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του, τα οποία ενδεχομένως να τροποποιηθούν λίγο στο Πρωτοδικείο που θα δώσει τα τελικά, η κατανομή μπορεί να γίνει ως εξής:

 

Στην εκλογική περιφέρεια Χίου (τέως δήμος Χίου) σε περίπτωση επικράτησης του Πολύδωρου Λαμπρινούδη τότε θα έχουμε 14 έδρες στο συνδυασμό του, 6 στο συνδυασμό Βουρνού και 1 στο συνδυασμό Φρεζούλη (από πλευράς της «Χιακής Συμπολιτείας» θα εκλεγεί η Ερμιόνη Φρεζούλη).

Σε περίπτωση επικράτησης του Μανώλη Βουρνού τότε στην εκλογική περιφέρεια Χίου θα εκλέξει 15 συμβούλους (γιατί έχει καλύτερο ποσοστό σ’αυτήν την περιφέρεια), ο Π. Λαμπρινούδης θα εκλέξει 5 και η Ερμ. Φρεζούλη 1.

 

Στην ενότητα της Ομηρούπολης, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα οι δύο πρώτοι συνδυασμοί θα πάρουν από 2 έδρες. Ο συνδυασμός της Ερμιόνης Φρεζούλη θα λάβει 1 (όποιος από τους συμβούλους της πλειοψηφήσει στη συγκεκριμένη περιφέρεια) και ο συνδυασμός του Μάρκου Σκούφαλου 1 έδρα (θα εκλεγεί ο ίδιος. Βέβαια το ότι εκλέγεται ο ίδιος στην Ομηρούπολη και όχι στη Χίο είναι θέμα μιας ελάχιστης διαφοράς, 3 μόλις ψηφοδελτίων. Αν αυτή η διαφορά ανατραπεί στο Πρωτοδικείο, τότε ο Μάρκος Σκούφαλος θα εκλεγεί στην εκλογική περιφέρεια Χίου σε βάρος του όποιου πρώτου συνδυασμού, ο οποίος βέβαια αντίστοιχα την έδρα που θα χάσει στην εκλογική περιφέρεια της Χίου θα την πάρει στην Ομηρούπολη).

 

Στην περιφέρεια Αγίου Μηνά, όποιος εκλεγεί από τους δύο θα λάβει 2 έδρες και ο δεύτερος 1 έδρα.

 

Η Αμανή είναι μονοεδρική - για πρώτη φορά στη Χίο έχουμε μονοεδρική-  οπότε την έδρα θα λάβει όποιος εκλεγεί δήμαρχος, ανεξάρτητα από τον αριθμό ψήφων που πήρε εκεί.

 

Στην Ιωνία ο νικητής των εκλογών θα λάβει 2 έδρες και ο δεύτερος θα λάβει 1.

 

Στα Καμπόχωρα και τα Καρδάμυλα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών οι έδρες μοιράζονται, 1 θα πάρει σε κάθε περιφέρεια ο συνδυασμός Λαμπρινούδη και 1 ο συνδυασμός Βουρνού.

 

Τέλος στα Μαστιχοχώρια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα λόγω των ποσοστών που είχαν οι συνδυασμοί την πρώτη Κυριακή, ο συνδυασμός Λαμπρινούδη θα λάβει 2 έδρες και ο συνδυασμός Βουρνού 1.

 

Δήμοι Ψαρών – Οινουσσών

 

Και στους δύο δήμους ο συνδυασμός του Δημάρχου που πλειοψήφησε παίρνει 8 έδρες και ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης παίρνει 5.

 

Στη Χίο η έδρα των Οικολόγων

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά το αποτέλεσμα του 1ου γύρου των περιφερειακών εκλογών ο Βασίλης Μπάλλας από τον Οικολογικό Άνεμο παίρνει την έδρα του στη Χίο, γιατί εδώ είχε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Η έδρα αυτή θα αφαιρεθεί από τον όποιο συνδυασμό πάρει την πλειοψηφία. Αυτός θα πάρει μια έδρα λιγότερη στη Χίο, βεβαίως στο σύνολο δεν την χάνει θα λάβει  μια άλλη σε άλλη περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι η Χίος σε σχέση με τις εκλογές του 2010 εκλέγει αντί για 10, 11 περιφερειακούς συμβούλους.

 

Παρ, 13/12/2019 - 18:39

Φιλοξενούμενος στο κανάλι "Ε" ήταν ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Κ. Μαρδάς.

Για την παρέμβαση του αυτή, ενημερώνει ό ίδιος μέσω της ιστοσελίδας του τα εξής: 

 Οι τυφλοί αμερικανικοί βομβαρδισμοί από το Αφγανιστάν έως τη Λιβύη που στέλνουν τους βομβαρδισμένους πρόσφυγες στα νησιά μας..
Η ανάγκη προστασίας των πραγματικών προσφύγων, αλλά απέλαση των παράνομων μεταναστών...
Το πυρ κατά των τουρκικών πλοιαρίων, εφόσον - με απόλυτη επιβεβαίωση από το Λιμενικό μας - επιβαίνουν ( μόνο ) οι αδίστακτοι διακινητές έμποροι ανθρώπων...

Και :

Η επιβολή παγώματος των σχέσεων Ε.Ε. με τις σνομπ χώρες του Βίζενγκραντ, που δεν δέχονται την αναλογική φιλοξενία προσφύγων από την Ελλάδα ...

Ανάλυση και τοποθετήσεις μου στην εκπομπή του καναλιού Έψιλον , στις 19 / 11/ 19. Συζήτηση, επίκαιρη και σήμερα..

Xρόνος στο βίντεο : Από 7.00 έως 47.00 .

Προσοχή: Ακατάλληλο για παθιασμένους κομματικούς...

https://www.neotv.gr/category/ekpompes/apokalyptiko-deltio/