Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Προετοιμάζεται για το νέο ΕΣΠΑ ο Δήμος Οινουσσών

Συνάντηση χθες του Δημάρχου με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου
Τρί, 10/12/2019 - 12:19

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Οινουσσών κ. Γ. Δανιήλ και τον αντιδήμαρχο κ. Λ. Σκούφη, είχε τη Δευτέρα 9/12, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χίου, τέθηκαν οι προτεραιότητες της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2021-2027, η αναγνώριση αναγκών και η συνεργασία για την υποβολή ώριμων προτάσεων για χρηματοδότηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη κοινού σχεδιασμού και υποστήριξης από την πλευρά της Π.Ε. Χίου ώστε να υλοποιηθούν έργα ζωτικής σημασίας στις Οινούσσες σε όλους τους τομείς.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 07:33

Συνεχίζεται η αποχώρηση από τη Λέσβο προσφύγων με δικαίωμα μετακίνησης. Σε μόλις οκτώ μέρες, από την 1η Ιουλίου μέχρι και σήμερα από το νησί έφυγαν συνολικά 784 άτομα. Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης Μόνο την Τετάρτη 8 Ιουλίου αναχώρησαν 116.

Ας σημειωθεί ότι άλλοι 2.144 πρόσφυγες έφυγαν από τη Λέσβο τον Ιούνιο.

Δεδομένων των παραπάνω και των πολύ μικρών ροών προς τη Λέσβο έχουν μειωθεί αισθητά οι αριθμοί των προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου της 7ης Ιουλίου, στους καταυλισμούς μέσα και γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας διαμένουν 14.850 πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ συνολικά ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο νησί ανέρχεται στους 16.931.