Χίος, Παρασκευή 17 Αυγούστου

Προοπτικές συνεργασίας Κύπρου – Χίου

Πέμ, 19/07/2018 - 17:51
Εθιμοτυπική συνάντηση

 

 

Θα μπορούσε να έχει μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, πλην όμως η προσέγγιση ήταν ουσιαστική.

Αναφερόμαστε στην ανακήρυξη του υπουργού Παιδείας της Κύπρου Κωνσταντίνου Χαμπιαούρη σε επίτιμο δημότη Χίου, σε λιτή τελετή στο Δημαρχείο.

Πέρα από την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων ιδιαίτερη αξία έχει ότι ο Κ. Χαμπιαούρης εκτός από υπουργός Παιδείας είναι και υπουργός νεολαίας και αθλητισμού, ορίζοντες  με τους οποίους άνετα ο Δήμος Χίου μπορεί να αναπτύξει πρωτοβουλίες.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 17/08/2018 - 07:37
Σύγχρονοι προσκρουτήρες καταρρέουν

Οπου προσκρουτήρες σύγχρονα αμορτισέρ, που βρίσκονται στα λιμάνια του σημερινού αιώνα, για να ακουμπά το πλοίο μαλακά την προβλήτα.

Στα λιμάνια του… 19ου αιώνα όπως αυτό της Χίου, το ρόλο αυτό τον παίζουν φθαρμένα λάστιχα φορτηγών ή λεωφορείων.

Οι πανάκριβοι λοιπόν αυτοί προσκρουτήρες στο λιμάνι Μεστών από την αχρηστία αρχίζουν να… φυλλοροούν. Τα λάστιχα ξεκολλούν από το σταθερό πλαίσιο, με κίνδυνο αυτά να βρεθούν στη θάλασσα. Αυτό που προς το παρόν κάνουν οι ψαράδες στα Μεστά είναι να τα συγκρατούν με… σχοινιά!

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια η απορία είναι μία. Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να προγραμματίσει, να κτίσει, να αξιοποιήσει. Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν διαβάζει τα δεκάδες άρθρα, δεν βλέπει φωτογραφίες. Γιατί δεν απαιτούν να επιστραφούν τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, που πετάχτηκαν στο λιμάνι Μεστών;

Δεμένοι με σχοινιά!