Χίος, Σάββατο 4 Απριλίου

Πρόταση να γιορταστεί η καθαρή Δευτέρα στο... Αίπος

Κυρ, 23/02/2020 - 21:56

Είναι προφανές ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί στη Χίο η μητέρα όλων των μαχών!

Μια μάχη από την οποία θα κριθούν πολλά κυρίως όμως το εάν είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε τις τύχες μας ή θα συνεχίσουμε να είμαστε έρμαια του οποιουδήποτε θέλει να παίξει  γεωπολιτικά και άλλα παιχνίδια πάνω στις πλάτες μας…

Θα είναι πολύ άσχημο όμως την ίδια ώρα που κάποιοι θα δίνουμε στο Αίπος και αλλού  (ίσως ακόμα και στη Νότια Χίο) έναν δίκαιο αγώνα με κίνδυνο της ζωής μας απέναντι στα ΜΑΤ, την ίδια ώρα να υπάρχουν δεκάδες εκδηλώσεις χαράς και διασκέδασης την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα σε όλο το νησί.

Δικαιολογώ ειλικρινά  πολλούς ανθρώπους που απέχουν, επειδή δεν αντέχουν το ξενύχτι, τη φασαρία, τον ξυλοδαρμό και όσα δυσάρεστα θα διαδραματιστούν τις επόμενες εβδομάδες. Δεν μπορώ όμως να δικαιολογήσω ανθρώπους που ενώ γνωρίζουν ότι τα αδέλφια τους  υποφέρουν για να παραμείνουν και οι ίδιοι ελεύθεροι, την ίδια στιγμή να διοργανώνουν και να επισκέπτονται  γλέντια και χαρές στο όνομα του πολιτισμού ή του κέρδους…

Θα πρότεινα λοιπόν ως  ένδειξη διαμαρτυρίας (από όσους βέβαια συμφωνούν  να αντισταθούμε στη δημιουργία της υπερδομής)  να μη γίνουν φέτος εκδηλώσεις στην πόλη η στα χωριά ούτε την Κυριακή ούτε τη Δευτέρα  αλλά να γίνει μια μεγάλη γιορτή στην περιοχή του Αίπους  υπο την αιγίδα του Δημου ή της Περιφερειας ώστε να συνδυαστεί με  τον αγώνα κατά της  υπερδομής και  της καταστροφής της Χίου και να δώσουμε έτσι  ένα μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού!

Γιάννης Μισετζής

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 04/04/2020 - 18:32

Μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

68 θάνατοι στην Ελλάδα

Σε 68 ανέρχονται συνολικά οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 60 το τελευταίο 24ωρο και φτάνουν πλέον τα 1.673.

Το 55% του συνόλου των κρουσμάτων είναι άνδρες ενώ 92 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα σε νοσοκομεία της χώρας.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και σε ποσοστό μεγαλύτερο από 70% υπήρχε υποκείμενο νόσημα.

Αναφερόμενος στο θέμα της χρήσης μάσκας από ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα ο κ. Τσιόδρας είπε πως στους ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδοθεί κάποια σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για τους κλειστούς χώρους τις επόμενες ημέρες.