Ραντεβού... στον αέρα Μηταράκη - Μιχαηλίδη για την επέκταση του αεροδρομίου

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ "4"
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 11/01/2024 - 09:56
Ηχητικό απόσπασμα: 

Οι βάσεις για τη συνάντηση των δύο Βουλευτών Χίου, του Δημάρχου Χίου και του Αντιπεριφερειάρχη Χίου μέσα στο επόμενο διάστημα μπήκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε το πρωί στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης στην οποία παρενέβη ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Μιχαηλίδης. Κατά τη διάρκειά της συμφώνησαν ότι άμεσα -πιθανά μέσα στον Ιανουάριο- θα έχουν την πρώτη επαφή με ζητούμενο την από κοινού παρέμβαση στο Υπουργείο Υποδομών για το έργο του αεροδρομίου.

Τις λεπτομέρειες της συνάντησης θα συζητήσουν οι δύο βουλευτές σήμερα το απόγευμα στο περιθώριο της δημόσιας συνεδρίασης εγκατάστασης του Σταμάτη Κριμιζή ως  Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2024.

Σημειώνεται  ότι ο Κυβερνητικός Βουλευτής υπεραμύνθηκε του έργου λέγοντας ότι το βασικό τμήμα του, που είναι ο διάδρομος, εκτελείται με βάση το αρχικό μάστερ πλαν, σημειώνοντας ότι όπως διαμορφώνονται οι κτηριακές υποδομές   είναι αρκετές για να καλύψουν την παρούσα τουριστική κίνηση και του προσεχούς διαστήματος και στο μεταξύ, αν γίνουν περισσότερες ξενοδοχειακές κλίνες στο νησί, υπάρχει περιθώριο για επέκταση των κτηρίων του αεροδρομίου στις εκτάσεις που απαλλοτριώθηκαν μετά από προσφυγή και των ιδιοκτητών τους .

Από την πλευρά του ο Σταύρος Μιχαηλίδης ζήτησε από το Νότη Μηταράκη να καταγγείλει την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Αλεξοπούλου που ψευδώς – όπως είπε- απαντώντας σε ερώτησή του στη Βουλή ανέφερε ότι υλοποιείται το αρχικό μάστερ πλαν του αεροδρομίου, ενώ αντίθετα με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι πρέπει να προηγηθούν τα έργα υποδομών -δηλαδή επαρκές κτηριολογικό πρόγραμμα του αεροδρομίου- ώστε να προχωρήσουν και οι ιδιώτες σε τουριστικές επενδύσεις.

Σημειώνεται ότι στη συζήτηση μπήκε και το θέμα της αίθουσας επιβατών εξωτερικού στο λιμάνι, με τον κο Μηταράκη να τονίζει ότι το μείζον στην παρούσα φάση, μιας και η πλειοψηφία των τουριστών στη Χίο -μίλησε για το 95%- έρχεται μέσω λιμένα, είναι να ολοκληρωθεί αυτό το έργο, για το οποίο ο ίδιος είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων, επί υπουργίας του στο υπουργείο Μετανάστευσης. Σύμφωνα με τον Βουλευτή το έργο θα ξεκινήσει να εκτελείται από την ΜΟΜΚΑ (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών των Ενόπλων Δυνάμεων) μέσα στο 2024.

Σχετικά Άρθρα