Χίος, Πέμπτη 21 Μαρτίου

Σε δημοπρασία "Μάκελλος" στο Πιτυός και ένα ακόμη δημοτικό ακίνητο

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 13/03/2018 - 16:05

Δυο δημοτικά ακίνητα στο Πιτυός και στους Βαβύλους, δημοπρατούνται την επόμενη εβδομάδα, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Καραμανή να τονίζει ότι η επαναλειτουργία τους θα βοηθήσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή.

«Τόσο το ακίνητο του Μάκελλου στο Πυτιός όσο και το άλλο στην είσοδο των Βαβύλων έχουν επισκευαστεί και εξασφαλίσει όλες τις αδειοδοτήσεις έτσι ώστε να παραχωρηθούν στους νέους ενοικιαστές» ανέφερε ο κ.Καραμανής.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 20/03/2019 - 18:41
Α. Μιχαηλίδης

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση σχετικά με την αδειοδότηση της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση φυτικών ελαίων κοντά στη Λαγκάδα.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι παρά την αρνητική γνωμοδότηση των αρμόδιων οργάνων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για λόγους τόσο αναπτυξιακής φυσιογνωμίας της περιοχής όσο και μικρής απόστασης της μονάδας από τον οικισμό της Λαγκάδας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν έστειλε, όπως έχει τη δυνατότητα από το νόμο, το φάκελο της αδειοδότησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ).

Επιπλέον, τίθεται το ζήτημα του αν ακολουθήθηκε στην προκειμένη περίπτωση η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία διαβούλευσης και ενημέρωσης του κοινού.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής ρωτάει τον κ. Υπουργό αν προτίθεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να επανεξετάσει την αδειοδότηση του έργου, προκειμένου αφενός να διερευνηθεί η πληρότητα του φακέλου και η καταλληλότητα της χωροθέτησης της μονάδας στη συγκεκριμένη περιοχή και αφετέρου να διασφαλιστεί η ουσιαστική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.