Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Σχολή Γονέων στις Οινούσσες

Δευ, 09/12/2019 - 20:03

Αύριο στις Οινούσσες με πρωτοβουλία του Δήμου εγκαινιάζεται για πρώτη φορά Σχολή Γονέων.

Οπως τονίζει ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ, "Βάζουμε το θεμέλιο να λειτουργήσει ένας θεσμός εξαιρετικά επιτυχής και δοκιμασμένος, που βοήθησε σημαντικά τους γονείς σε όλες τις προηγμένες κοινωνίες να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά ζητήματα της εκπαίδευσης και ανατροφής των παιδιών τους.

Αύριο στις 3 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Οινουσσών για τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου με ομιλήτρια την ψυχολόγο κα Στεριανή Μαχαίρα. Ευχαριστώ θερμά τον Αντιδήμαρχο Χίου κ. Γιώργο Πατεριμό για την πολύτιμη βοήθειά του σε αυτήν την προσπάθειά μας. Επίσης τον Σύλλογο Γονέων με πρόεδρο την κα Κωνσταντίνα Ηλιάδη για την συνεργασία. Εύχομαι καλή επιτυχία και πιστεύω όλοι οι γονείς των παιδιών του Δημοτικού να είναι παρόντες."

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 10/08/2020 - 20:45

Το σύνολο σχεδόν του ελληνικού στόλου έχει παραταχθεί κοντά στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις. Αρκετές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του Ορούτς Ρέις, εκπέμποντας κάθε 15 λεπτά μήνυμα μέσω ασύρματου ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται παρανόμως εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το σκάφος δεν δύναται να κάνει έρευνες, λόγω του θορύβου των πλοίων (ελληνικών και τουρκικών) που έχει κοντά του.

Ο ελληνικός στόλος βρίσκεται σε πλήρη διάταξη, και σε καίριες θέσεις, με τις μονάδες που παρακολουθούν το Ορούτς Ρέις να εκπέμπουν τα μηνύματα για αποχώρηση. 

Ο χάρτης δίνει μια ενδεικτική εικόνα της συγκέντρωσης σκαφών

Πολύ κοντά στο Ορούτς Ρέις βρίσκονται τουρκικές φρεγάτες και άλλα σκάφη σε διάταξη νοτίως της Ρόδου μέχρι και νοτίως της Κρήτης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, σήμερα 10 Αυγούστου  ένας σχηματισμός από 2 F-16 και 11 μεμονωμένα αεροσκάφη (3 CN-235 και 8 ελικόπτερα) πραγματοποίησαν 14 παραβάσεις και 16 παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα ελικόπτερα ενδεχομένως προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια.

Κανένα από τα τουρκικά αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένο, δεν σημειώθηκαν εμπλοκές και σε όλες τις περιπτώσεις το ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
 

Πηγή: skai.gr