Χίος, Δευτέρα 6 Απριλίου

Στ. Κάρμαντζης για επίταξη στο Αίπος: Mε πληροφόρησαν ότι θα χρησιμοποιηθούν 100 με 150 στρέμματα

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Α" καταδίκασε και το σύνθημα "προδότης" κατά του Ν.Μηταράκη
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 13/02/2020 - 14:30
Ηχητικό απόσπασμα: 

Επικαλούμενος κυβερνητικά χείλη, χωρίς να αποκαλύψει ποιανού είναι, ούτε αν είναι του Νότη Μηταράκη, παρόλο που ρωτήθηκε σχετικά, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Καρμαντζης ανέφερε το μεσημέρι στο Ράδιο "Α" ότι από την έκταση των 624,7 στρεμμάτων που επιτάχθηκε στο Αίπος  θα χρησιμοποιηθούν 100 με 150 στρέμματα.

Ο Δήμαρχος ρωτήθηκε αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι στην Χίο δεσμεύθηκε έκταση τριπλάσια, σχεδόν, σε μέγεθος από ότι έγινε στη Λέσβο και στη Σάμο και απάντησε ότι αυτό τον απασχόλησε γι'αυτό και απηύθυνε σχετικό ερώτημα.

"Η απάντηση που έλαβα από κυβερνητικά χείλη είναι ότι δεν θα είναι περισσότερα από 100 με 150 στρέμματα, απλά επειδή οι συγκεκριμένες εκτάσεις είναι επικλινεις δέσμευσαν μια μεγαλύτερη περιοχή", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κος Κάρμαντζης καλούμενος να σχολιάσει τη χθεσινή συγκέντρωση στο Αίπος και το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε καταστάσεις σύγκρουσης, μιας και αρκετοί δήλωσαν αποφασισμένοι να βρεθούν απέναντι από τις μπουλντόζες σε περίπτωση που επιχειρηθεί η κατασκευή του κέντρου, κατ' αρχήν καταδίκασε το σύνθημα που ανέφερε τον υπουργό Μετανάστευσης προδότη.

Όπως είπε, κανείς δεν είναι πατριώτης πιο πολύ από τον άλλο  και κανείς δεν είναι προδότης, παρότι μπορεί να είναι διαφορετικός ο τρόπος αντιμετώπισης των προγράμματων.

"Είμαστε λίγοι για να διχαζόμαστε και να  κολλάμε ετικέτες. Για τα υπόλοιπα, για συγκεντρώσεις που γίνονται με ανεπίσημους τρόπους δεν έχω να πω τίποτα", σημείωσε ο Στ. Κάρμαντζης.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου
Δευ, 06/04/2020 - 20:57

Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες τη διενέργεια έντονων ζυμώσεων σχετικά με την εξεύρεση κατάλληλου χώρου που θα λειτουργήσει ως καραντίνα για τους πιθανούς νεοεισερχόμενους πρόσφυγες/μετανάστες. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια ορθή τακτική καθώς καθημερινά παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε για την επικίνδυνη πανδημία του ιδού covid-19, ο οποίος πλήττει όλο τον κόσμο. Έτσι λοιπόν, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί το κομβικότερο ζητούμενο που πολιτική ηγεσία και πολίτες πρέπει να έχουμε στον νου μας.

          Στα πλαίσια λοιπόν, αυτών των ζυμώσεων πληροφορούμαστε ότι ως πιθανή λύση προκρίνεται ιδιωτικός χώρος εντός του αστικού ιστού, δίπλα από την ΔΕΗ, κοντά στον Κάμπο και τον Καρφά, στις παρυφές των συνόρων του χωριού μας.

          Ως κοινότητα Θυμιανών, ερχόμαστε νωρίς να καταστήσουμε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε ο πιθανολογούμενος αυτός προσωρινός χώρος καραντίνας να λάβει στην πορεία μόνιμα χαρακτηριστικά κλειστής ή ανοιχτής δομής.

          Γι' αυτόν το λόγο και επειδή ως πρώτιστο στόχο θέτουμε την αγαστή συνεργασία με την δημοτική αρχή αλλά και την κυβέρνηση, που εκπροσωπεί εδώ στο νησί μας ο Υπουργός κύριος Νότης Μηταράκης, εκφράζουμε την έντονη επιθυμία μας να ενημερωθούμε αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά και τα χρονικά όρια που θα τεθούν στην όποια σύμβαση ετοιμάζει το δημόσιο με τον εν λόγω ιδιώτη του ακινήτου.

          Χωρίς αμφιβολία είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει στο συμβόλαιο που θα δημιουργηθεί ρήτρα η οποία θα εξασφαλίζει ότι από τη στιγμή που θα αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και τα μέτρα γενικότερης πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, θα πάψει και ο χώρος αυτός να χρησιμοποιείται για παραμονή προσφύγων/μεταναστών. Αυτό φυσικά συνεπάγεται ότι το συμβόλαιο θα πρέπει να έχει ισχύ 1,5- 2 μηνών περίπου (κι αν τα μέτρα παραταθούν να ξανανανεώνεται για το ανάλογο διάστημα). Οπωσδήποτε δεν πρόκειται να δεχτούμε ένα συμβόλαιο αορίστου ή εν πάσει περιπτώσει απροσδιορίστου χρόνου, διότι δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση αργότερα να οδηγηθούμε σε τετελεσμένα γεγονότα, ούτε και θα τα ανεχτούμε.

          Θα ήταν λοιπόν χρήσιμο Δήμος και Υπουργείο πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια να μας έχουν ενδελεχώς ενημερώσει όπως κι εμείς με αυτό το κείμενο σπεύδουμε να καταστήσουμε σαφείς τις προθέσεις μας. Ζούμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη για μικρούς και μεγάλους. Η κοινωνία μας και η πολιτικοί μας ταγοί έχουν αναλάβει την διεξαγωγή ενός μεγάλου αγώνα από τον οποίο πρέπει να εξέλθουμε νικητές. Επομένως η ειλικρίνεια των προθέσεων και των επιδιώξεων μας για όλα τα θέματα που μας απασχολούν συνιστά ένα απαραίτητο συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του τόπου μας.

          Το παρόν δημοσιεύεται εις γνώση των πολιτών,του Δήμου Χίου και των δημοτικών Παρατάξεων, τουΥπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη.

 

Ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου,                           Τα μέλη στου συμβουλίου,

Μαμαλής Γεώργιος                                                              Βλάχος Κωνσταντίνος

                                                                                              Δαμίρης Κωνσταντίνος

                                                                                               Επιτροπάκης Χρήστος

                                                                                               Καρασούλης Δήμος

                                                                                                Πατελίδας Γεώργιος

                                                                                                Φραγκάκη Χρυσάνθη