Στ. Κάρμαντζης: Λάθος τοποθεσία για ΚΥΤ ο Θόλος

Δυναμική Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Συκιάδας
Κυρ, 31/01/2021 - 10:44

"Κάτω τα χέρια από το Θόλος".

Αυτό είπαν με μια φωνή σε Λαϊκή τους Συνέλευση χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της Συκιάδας στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού.

Παρουσία μάλιστα του δημάρχου Χίου Στ. Κάρμαντζη, που ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την επιλογή της συγκεκριμένης θέσης, οι κάτοικοι ξεκαθάρισαν ότι θα αποτρέψουν δυναμικά κάθε σκέψη για δημιουργία ΚΥτ στην περιοχή τους.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης Λαϊκής Συνέλευσης, κατατέθηκαν όλες οι απόψεις που συνέκλιναν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Ότι το Θόλος για λόγους κυρίως εθνικούς, αλλά και οικονομικούς, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, θα έπρεπε αυτομάτως να είχε αποκλειστεί από τον κατάλογο των δημόσιων εκτάσεων, χωρίς να μπαίνει καν σε συζήτηση το θέμα της δημιουργίας νέας δομής στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι κάτοικοι, έστειλαν σαφές μήνυμα σε Υπουργό και Κυβέρνηση ότι ο μόνος διάλογος που μπορεί να κάνει η κοινότητα, είναι αυτός της ανάπτυξης της περιοχής και σίγουρα, όπως είπαν, αυτή η ανάπτυξη δεν έρχεται μέσα από τα «καθρεφτάκια» περί προσλήψεων και έργων στις κοινότητες που τα τοπικά συμβούλια διεκδικούν εδώ και χρόνια.

Η πλειονότητα των κατοίκων τάχθηκε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία μίας μόνο δομής καταγραφής και ταυτοποίησης, στο ύψος των 500 ατόμων.

Στην Συνέλευση πήραν μέρος και τοποθετήθηκαν οι Νίκος Χούλης εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων, ο Επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μάρκος Σκούφαλος, ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Νύκτας, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μαλαφής καθώς και ο πολιτευτής της Ν.Δ. Σταύρος Μιχαηλίδης.

Στη διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης οι κάτοικοι εξαπέλυσαν τα βέλη τους κατά του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη, κυρίως για την ειρωνική και προσβλητική τοποθέτηση Ξενάκη ότι στο Θόλος θα ενοχληθούν μόνο τα... καβούρια.

Τοποθετούμενος ο Δήμαρχος, ζήτησε εκ μέρους του συνδυασμού του «συγγνώμη» στους κατοίκους, σημειώνοντας ότι για τον ίδιο η θέση του Θόλους αποτελεί μία λάθος τοποθεσία.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χίου, υπερασπίστηκε τη στάση της Δημοτικής Αρχής, παρότι νωρίτερα είχε δεχθεί πυρά από τους Νίκο Χούλη, Νίκο Νύκτα, Γιάννη Μαλαφή και Σταύρο Μιχαηλίδη, λέγοντας ότι, θα πρέπει άμεσα οι επικεφαλής των παρατάξεων να συσκεφθούν και να υποδείξουν σαφή τοποθεσία, με σαφή αριθμό και προϋποθέσεις για δημιουργία νέας δομής.

Σχετικά Άρθρα