Στα... σκαριά Αναπτυξιακός Οργανισμός Δήμων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών

ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 22/10/2020 - 14:06

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, η σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας για τη σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού ανάμεσα σε Χίο, Οινούσσες και Ψαρά, που σύμφωνα με τους Δημάρχους Σταμάτη Κάρμαντζη, Κώστα Βρατσάνο και Γιώργο Δανιήλ αντίστοιχα, θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση κυρίως στα μικρά νησιά.

Η συζήτηση του θέματος κράτησε αρκετή ώρα με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να θέτουν σειρά ερωτημάτων και να διατυπώνουν προβληματισμούς κυρίως ως προς το οργανόγραμμα του νέου οργανισμού, τις αρμοδιότητες και την στελέχωση του.

«Τόσο εμείς όσο και οι δήμαρχοι Ψαρών και Οινουσσών τονίσαμε ότι είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης για τα μικρά νησιά», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου συμπληρώνοντας ότι η συνεργασία αυτή δεν μπορεί να υποστηριχτεί από την ΕΤΑΧ.

Στην συζήτηση μετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης και οι Δήμαρχοι Ψαρών και Οινουσσών που αναφέρθηκαν στην χρησιμότητα ενός τέτοιου οργανισμού για τα νησιά τους.

«Είναι ένα νέο εργαλείο που θα μας βοηθήσει στην διεκδίκηση και υλοποίηση έργων» ανέφερε ο Κώστας Βρατσάνος συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος του είχε δεχτεί προτάσεις για συνεργασία και με άλλα μικρά νησιά όπως τον Αη-Στράτη.

«Τα εγχειρήματα εξάρτιονται από τους ανθρώπους που τα διαχειρίζονται» ήταν η απάντηση του Δημάρχου Ψαρών στις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς που τέθηκαν στην Συνεδρίαση.

Για την αδυναμία που έχει ο Δήμος Οινουσσών στις απαιτήσεις που έχουν μεγάλα χρηματοδοτικά προγράμματα προκειμένου να διεκδικήσουν έργα ανάπτυξης, μίλησε ο Γιώργος Δανιήλ υπογραμμίζοντας ότι οι Οινούσσες δεν διαθέτουν τεχνική Υπηρεσία.

«Δεν θα προλάβουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται μέσω αυτών των προγραμμάτων καθώς δεν διαθέτουμε το προσωπικό που απαιτείται» ανέφερε ο Δήμαρχος Οινουσσών.

 

oikonomotehniki_meleti_viosimotitas_gia_ton_anaptyxiako_organismo_zitise_to_dioikitiko_symvoylio

Σχετικά Άρθρα