Χίος, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Σταμάτης Κάρμαντζης: Η Κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών στο μεταναστευτικό

Π. Μπουγδάνος: Αντί να μιλάμε για αναπτυξιακό σχεδιασμό επικεντρωνόμαστε στο προσφυγικό - μεταναστευτικό.
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 10/01/2020 - 12:51

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη που ξεκίνησε το μεσημέρι στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στις κατά τόπους περιφερειακές ενότητες των νησιών σχετικά με τις Κυβερνητικές αποφάσεις για δημιουργία νέων δομών κράτησης προσφύγων – μεταναστών στα νησιά μας.

Η πρόταση που κατατέθηκε από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη – χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προσδιοριστεί το σχετικό πλαίσιο- είναι να συμφωνήσουν οι φορείς για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου βρίσκονται για να συμμετάσχουν στην σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Παντελής Βρουλής και Νίκος Νύκτας, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης και εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ και του Επιμελητηρίου Χίου.

Στην τοποθέτησή του ο κος Κάρμαντζης παρέπεμψε στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει τη Δευτέρα, όπου θα συζητηθεί και το θέμα των κινητοποιήσεων που προτείνει ο περιφερειάρχης, όντας ο ίδιος θετικός στην πραγματοποίησή τους. Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι έκανε στροφή 180 μοιρών στο μεταναστευτικό ενώ ζήτησε να υπάρξει αναφορά και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων.

Θετικός στις κινητοποιήσεις και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο οποίος σημείωσε ότι δυστυχώς στα νησιά αντί να μιλάμε για αναπτυξιακό σχεδιασμό επικεντρωνόμαστε στο προσφυγικό - μεταναστευτικό. Επίσης τόνισε ότι οι Κυβερνώντες δεν υπολογίζουν τις εκφρασμένες θέσεις των τοπικών κοινωνιών και των αυτοδιοικητικών αρχών.

Δυναμική και εφικτή κινητοποίηση με εξασφαλισμένη συμμετοχή ζήτησε από την πλευρά του και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 19/02/2020 - 16:02

Την αντίθεσή της στην επίταξη και στην κατασκευή νέου Κέντρου για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο εκφράζει η Δημοτική Κοινότητα Χίου, η οποία κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος με το δημοτικό συμβούλιο, σε συνεδρίασή της στις 11 Φεβρουαρίου αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

Τάσσεται κατά της επίταξης για την κατασκευή της υπερδομής στο Αίπος και παράλληλα ζητά:

 

Α) Την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας,

 

Β) Να κλείσει η ΒΙΑΛ και να μην δημιουργηθεί καμία άλλη νέα δομή

στην Χίο παρά μόνο ένα κέντρο καταγραφής και ταυτοποίηση, δυναμικότητας το πολύ 500 ατόμων

 

Γ) Να ελεγχθούν όλες οι ΜΚΟ για το ρόλο τους,

 

Δ) Να αυξηθεί η φύλαξη στα θαλάσσια σύνορά μας,

 

Ε) Να αποζημιωθούν όσοι κάτοικοι της Χίου έχουν υποστεί ζημιές.