Χίος, Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Στη Χίο το γραφείο Δοξιάδη για την ανάπλαση της πόλης

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 21/10/2019 - 15:09

Με στόχο την συζήτηση, τις υποχωρήσεις ώστε να μην υπάρχουν συγκρούσεις με τους δημότες, αλλά και την επίτευξη του τελικού στόχου, που είναι η ανάπλαση της πόλης, έφτασε στο νησί κλιμάκιο Μηχανικών του γραφείου Δοξιάδη, που ανέλαβε αυτή τη διαδικασία.

Πριν την τεχνική σύσκεψη, που έγινε τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη, ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, ξεκαθάρισε ότι η μελέτη ανάπλασης του κέντρου της πόλης θα συνεχιστεί, με αρκετές όμως τροποποιήσεις. Η πιο κύρια από αυτές είναι ότι η παρούσα δημοτική αρχή, κατ’ αρχήν διαφωνεί στο σκέλος της μετατροπής της οδού Δημοκρατίας σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης καθώς και σε επιμέρους κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Όπως είπε καταληκτικά ο Δήμαρχος "Στόχος των ενεργειών του Δήμου είναι να ξεπεραστούν κατά το δυνατόν οι διαφωνίες των μονίμων κατοίκων και των επαγγελματιών που επιχειρούν στην περιοχή, ούτως ώστε να επιλυθούν οι δικαστικές διενέξεις και να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, χωρίς να χαθεί η χρηματοδότηση και στο τέλος να είναι ευχαριστημένοι τόσο οι περίοικοι όσο οι κάτοικοι της Χίου".

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 16/11/2019 - 07:30

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο οδηγός που εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του που έπεσε χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με Πυροσβεστική, Δύτες, Λιμενικό και ΕΚΑΒ που επιχείρησαν στο σημείο να κάνουν λόγο για πνιγμό.

Σύμφωνα με το "Νησί" πρόκειται για 76χρονο από την περιοχή της Άγρας που εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο Opel Corsa χρώματος μαύρου και ανασύρθηκε νεκρός.

Το αυτοκίνητο είχε αναποδογυρίσει και οι δύτες επενέβησαν στο «Γ» που σχηματίζει το τελωνείο στο λιμάνι της Μυτιλήνης και κινήθηκαν άμεσα, όσο επέτρεπε η θολότητα του νερού, αλλά και η κατάσταση του αυτοκινήτου.