Στη Λέσβο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Προσφυγικό και οικονομικά προβλήματα πρόταξε η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου
Παρ, 03/02/2017 - 11:14

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λέσβο, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με έμφαση στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα αυτήν την εποχή.

Επίσης, του παρουσίασε τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο Βόρειο Αιγαίο, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα και γενικότερα στην οικονομία των νησιών.

Σύμφωνα με το "Εμπρός" Λέσβου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.
Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Μητσοτάκη για όλα τα θέματα που αφορούν στο Δήμο Λέσβου, αλλά και για τις συστηματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του Δήμου για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα.

Αμέσως το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης, έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Δήμου Λέσβου τα εξής: «Η Λέσβος είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο ανθρωπισμού, ένας τόπος στον οποίο προβλήθηκαν οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και της αγάπης. Σε όλους όσους απέτρεψαν μια μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Στις τοπικές αρχές αλλά προπαντός στους απλούς δημότες».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί, το κέντρο προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια και θα μεταβεί επίσης στο χωριό της Μόριας, όπου θα συνομιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή λόγω του προσφυγικού.  

Στη συνέχεια,  θα επισκεφθεί την 98 ΑΔΤΕ και στις 18:30, θα μιλήσει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Λέσβου.

 

Σχετικά Άρθρα