Χίος, Πέμπτη 18 Ιουλίου

Στη Λέσβο ο αν. υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΣ. Στη Χίο ο.... κανένας!!!

Παρ, 15/03/2019 - 17:54

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, παρέστη σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, στην τελετή παραλαβής της Διοίκησης της 98 ΑΔΤΕ «Αρχιπέλαγος» από τον Υποστράτηγο Χρήστο Πουλιανίτη.

Η τελετή έλαβε χώρα στην έδρα της 98 ΑΔΤΕ στη Μυτιλήνη.

 Στην συνέχεια ο ΑΝΥΕΘΑ και ο Α/ΓΕΣ επισκέφθηκαν το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ» και το 265 Μ/Κ Τάγμα Εθνοφυλακής.

Σημειώνουμε ότι στην αντίστοιχη τελετή που έγινε στη Χίο δεν παρέστη κανείς από την Διοίκηση του ΓΕΣ!!!

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 18/07/2019 - 17:30

Αξιοποίηση των Βάσεων για εξασφάλιση από τις ΗΠΑ αποτροπής μιας τουρκικής επίθεσης στο Αιγαίο -  σταδιακή αποδέσμευση από τους αμερικανικούς εξοπλισμούς -  ανάπτυξη ενός συστήματος Παλλαϊκής Άμυνας χωρίς εθνοφυλετισμό -  αποφυγή παρορμητικών ενεργειών ανεξέλεγκτων προσώπων -  συντονισμό των αδελφών μας κυπρίων με το  «εθνικό κέντρο- Αθήνα», ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια ανάφλεξη από έναν «ενεργειακό μεγαλοϊδεατισμό».

Αυτό το στρατηγικό πεντάπτυχο  ανέπτυξε ο Κώστας Μαρδάς, βάσει του πρόσφατου βιβλίου του ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, καλεσμένος στο αθηναϊκό κανάλι ΑΡΤ , την Τετάρτη .

Ο συμπατριώτης μας , κάνοντας μια ανάλυση της κατάστασης στην κυπριακή ΑΟΖ,  αφού χαρακτήρισε τις κυρώσεις τις Ευρωπαϊκής Ένωσης «χάδι» μπροστά στο μέγεθος της προσβολής,  μίλησε για «παραμύθιασμα από Τσίπρα- Αναστασιάδη σχετικά με τις… ισχυρές συμμαχίες που θα εμπόδιζαν τους Τούρκους». 

   Και ανέδειξε το ανησυχητικό γεγονός των ελληνοκυπριακών λαθών :

« Ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες, μήτε η Ρωσία, μήτε ο ΟΗΕ, αναγνωρίζουν στις ανακοινώσεις τους την νομιμότητα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Μιλούν γενικά για «Ανατολική Μεσόγειο» και «διεκδικούμενα κυπριακά ύδατα». Διότι η Λευκωσία , δρώντας πέραν των δυνάμεών της,  όχι μόνο δεν εξασφάλισε την αμυντική θωράκιση της ΑΟΖ αλλά και δεν οριοθέτησε τη θαλάσσια  πλευρά προς την Τουρκία  και προς τη Συρία, δίνοντας- χωρίς, βέβαια,  να το θέλει-  πάτημα σε …εχθρούς, φίλους και συμμάχους, να ανεχθούν την πολιορκία της Μεγαλονήσου από τρία τουρκικά πλοία γεωτρύπανα και ένα ερευνητικό και έπεται και τέταρτο …».

Παραδεχόμενος πως, πράγματι, οι δαιμόνιοι Κύπριοι έφεραν τους κολοσσούς Exxon Mobil , Νοble Energy  στα οικόπεδα 10 και 12 ,  επεσήμανε   ότι – εκτός απροόπτου - έφθασαν στο όριό τους προκαλώντας την , μέχρι πρότινος, σύμμαχό τους Ρωσία. Γιατί; Διότι στο πολυδιαφημισμένη νομοσχέδιο του αμερικανού φιλέλληνα Μενέντεζ, που προβλέπει την άρση του εμπάργκο αμερικανικών όπλων στην ελεύθερη Κύπρο, μπήκε τελευταία στιγμή τροπολογία η οποία ορίζει ότι για να γίνει αυτή η άρση, πρέπει η κυβέρνηση της Κύπρου να επιβάλλει εμπάργκο στα πολεμικά πλοία της Ρωσίας που ανεφοδιάζονται από τα κυπριακά λιμάνια, δρώντας στην Ανατολική Μεσόγειο!

 «Δυστυχώς στα ελληνικά μίντια έχει περάσει στο… ντούκου αυτή η είδηση», παρατήρησε ο Κώστας Μαρδάς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι αρχισυντάκτες αρέσκονται στον κλασικό τίτλο… «χαστούκι στον Ερντογάν!»… Μόνο που, από τα πολλά χαστούκια που του έχουν δώσει,  θα έπρεπε να είχε πέσει λιπόθυμος…».

Για την αποκοπή της Τουρκίας από την αγορά των F-35, εκτίμησε ότι ο Ερντογάν έχασε στρατηγικά, αλλά προοπτικά θα βρεθεί κερδισμένος οικονομικά, καθώς δικαιούται να προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση από διαφυγόντα κέρδη ύψους 9 δις δολαρίων!

Σχετικά με τη στάση των ΗΠΑ στο Αιγαίο, τόνισε πως πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους, ότι δεν υπάρχει λόγος να  … φιλοξενούμε πέντέξι Βάσεις, μέσω των οποίων βομβαρδίζουν τον μισό πλανήτη, προκαλώντας κύματα κατατρεγμένων και να αφήνουν ανεξέλεγκτη την Τουρκία να ετοιμάζει επίθεση στο μέτωπο Κύπρος- Αιγαίο … «Φονιάδες των λαών… σας ευχαριστούμε που μας σώσατε από την υπαγωγή της Ελλάδας το 1949 στο σοβιετικό μπλοκ, αλλά το κάνατε για να μας μετατρέψετε σε στρατιωτικό προτεκτοράτο !». 

Προκειμένου να μην βρεθεί η χώρα ανέτοιμη σε μια τουρκική ενέργεια , πρότεινε να ακολουθηθεί το σουηδικό μοντέλο της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης  που προβλέπει ετήσια ολιγοήμερη επανεκπαίδευση ανδρών και γυναικών στα όπλα και στις υπηρεσίες,  αντιστοίχως.   

Όσο για τους παρορμητικούς παράγοντες, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Χίου , στηλιτεύοντας, μεταξύ άλλων, την πρόσφατη θέση του από την εκκλησία στα Ψαρρά, για μια ελληνική απάντηση με το… «γεωτρύπανο» του μπουρλοτιέρη Κανάρη, επισημαίνοντας πως τέτοιες πολεμικού χαρακτήρα αναφορές και μάλιστα μέσα στο ναό, εκ του ασφαλούς, από αναρμόδια χείλη, δημιουργούν πολεμική έξαψη, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της  αδύναμης- ακόμη -  χώρας μας…